Helga Pedersen kom på banketten i selskinn

Pelsmotstander Michelle Obama var til stede. - Pinlig, mener NOAH.

NOBELBANKETTEN: Helga Pedersen hadde på seg en blodrødfarget kofte laget av selskinn. Hun deltok på banketten sammen med ektemannen Erik Brenli. Foto: Sara Johannessen / Scanpix
NOBELBANKETTEN: Helga Pedersen hadde på seg en blodrødfarget kofte laget av selskinn. Hun deltok på banketten sammen med ektemannen Erik Brenli. Foto: Sara Johannessen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Det er pinlig for Norge at Arbeiderpartiets parlamentariske leder Helga Pedersen hadde på seg klær av selskinn på Nobel-banketten, der pelsmotstander Michelle Obama var til stede, mener NOAH.

Dyrerettighets- organisasjonen NOAH viser til at USAs førstedame Michelle Obama tidligere har bekreftet at hun tar avstand fra pels.

USAs president Barack Obama har dessuten bidratt aktivt til flere dyrevernreformer, påpeker NOAH.

- Vi hadde håpet at menneskene som omgås presidentparet var oppmerksomme på Michelle Obamas holdninger til pels og ikke satte seg selv og omgivelsene i forlegenhet ved å bære pels i hennes nærhet. Dessverre presterte Aps parlamentariske leder Helga Pedersen å møte en fremstående pelsmotstander som Michelle Obama ikledd en samisk kofte av selskinn. Dette opplever vi som direkte pinlig for Norge, sier Elisabeth Frammer i NOAH i en pressemelding.


(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer