MÅTTE AVBRYTE ÅRSMØTE: Det var under innledningen av Hedmark Arbeiderparti sitt årsmøte i går at Helga Pedersen først holdt tale i omkring en time, før hun så måtte forlate salen. Foto. Nina Hansen / Dagbladet
MÅTTE AVBRYTE ÅRSMØTE: Det var under innledningen av Hedmark Arbeiderparti sitt årsmøte i går at Helga Pedersen først holdt tale i omkring en time, før hun så måtte forlate salen. Foto. Nina Hansen / DagbladetVis mer

Helga Pedersen måtte avbryte Ap-årsmøte, dro til legevakta

- Var fryktelig vondt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var under innledningen av Hedmark Arbeiderparti sitt årsmøte i går at Ap-nestleder Helga Pedersen først holdt tale i omkring en time, før hun måtte forlate salen.

Hun ble først meldt å være litt uvel, men like etterpå ble hun kjørt til legevakt med gallestein - som kan være en svært smertefull affære.

- Alt skal stå bra til med henne, men slik jeg forstår det skal gallestein gjøre fryktelig vondt. Helga holdt en fantastisk tale, men jeg så på henne etterpå at alt ikke var som det skulle være. Nå ønsker vi henne god bedring, sier Bente Elin Lilleøkseth, leder i Hedmark Arbeiderparti, til Hamar Arbeiderblad.

Lilleøkseth bekrefter hendelsesforløpet overfor Dagbladet.

- Jeg tar av meg hatten for at hun klarte å gjennomføre en sånn tale når det viste seg at hun hadde gallestein, sier Lilleøkseth til Dagbladet.

Pedersens rådgiver Jon Reidar Øyan sier det går bra med Pedersen i dag.

- Det var fryktelig vondt i går, men i dag har hun det etter forholdene fint, og er ute og går tur med familien, sier Øyan til Dagbladet.

Lilleøseth sier Pedersen overvar deler av debatten etter talen i går, før hun dro til legevakta.

- Det var over 80 stykk på talerlista, så hun dro underveis, sier hun.

Pedersen er en av kandidatene til å ta over som Ap-leder etter Jens Stoltenberg, som i oktober blir NATO-sjef. Partiets ledelse i dag består av Pedersen, Stoltenberg og partisekretær Raymond Johansen. Det er mulig at partiet vil kalle inn til ekstraordinært landsmøte for å velge Stoltenbergs etterfølger, men flere Ap-ledere fra Nord-Norge, blant annet stortingsrepresentant Kåre Simensen fra Finnmark, mener Pedersen bør fungere som partileder fram til det ordinære landsmøtet i 2015.

- Jeg synes heller vi skal roe oss ned og la partiets vedtekter få lov til å fungere. Da gir vi også større tillit til neste vårs landsmøte, sier han til Klassekampen.

Han mener det vil være både dyrt, tidkrevende og uheldig å gjennomføre et ekstraordinært landsmøte.