Helga Pedersen til Stortinget

Ap-nestlederen blir parlamentarisk leder.

TRONDHEIM 20090818: Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen på pressemøte på Aqua Nor 2009 i Trondheim.
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
TRONDHEIM 20090818: Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen på pressemøte på Aqua Nor 2009 i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Arbeiderpartiets stortingsgruppe valgte onsdag fiskeriminister Helga Pedersen til ny parlamentarisk leder etter Hill-Marta Solberg.


Dermed går Pedersen også ut av den rødgrønne regjeringen som fiskeriminister.


Helga Pedersen (36) ble valgt inn på Stortinget nå ved valget i september. Hun er nestleder i partiet og har vært fiskeriminister siden oktober 2005.


Fordelt komitelederne

Det ble tidligere i dag også klart at Ap får hele fire komiteledere på Stortinget og får dermed lederskapet i finanskomiteen, familie- og kulturkomiteen, samt i næringskomiteen og kirke- og utdanningskomiteen.


Høyre får lederen i den nye utenriks- og forsvarskomiteen og i helse- og omsorgskomiteen. Frp får tre ledere i justiskomiteen, kontroll- og konstitusjonskomiteen og arbeids- og sosialkomiteen.


Sosialistisk Venstreparti har fått lederskapet i kommunal- og forvaltningskomiteen. Senterpartiet skal lede energi- og miljøkomiteen og Kristelig Folkeparti transport- og kommunikasjonskomiteen.


(NTB)