- Helga Pedersen, Trond Giske og Jonas Gahr Støre har ikke klart å framstå som politiske ledestjerner

Valgforsker om Aps flyktningnedtur. - Hendene deres er bundet.

SLITER I MOTVIND: Valgforsker Svein Erik Tuastad mener flyktningsituasjonen har gjort livet vanskelig for Ap-ledelsen. - Trond Giske, Helga Pedersen og Jonas Gahr Støre framstår ikke som politiske ledestjerner, hevder han. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
SLITER I MOTVIND: Valgforsker Svein Erik Tuastad mener flyktningsituasjonen har gjort livet vanskelig for Ap-ledelsen. - Trond Giske, Helga Pedersen og Jonas Gahr Støre framstår ikke som politiske ledestjerner, hevder han. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Arbeiderpartiet har begrensa handlingsrom. Partiet skal være i opposisjon, men så er de egentlig med på politikken. Hendene deres er bundet, sier valgforsker Svein Erik Tuastad, førsteamanuensis ved Universitetet i Stavanger, til Dagbladet.

Folket har ikke vært mer fornøyd med statsminister Erna Solberg siden hun ble valgt i 2013. Samtidig kaver opposisjonsledende Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre i ei politisk hengemyr, skal vi stole på meningsmålingene.

Det har skapt bølger innad i partiet, og håndteringen av flyktningkrisa står i sentrum.

Flyktningsplid Lørdag tok Ap-veteran Thorbjørn Berntsen (80) bladet fra munnen i Dagbladet.

«Leppa fra Grorud» satt på Stortinget for Arbeiderpartiet i 26 år, var miljøvernminister i sju år på 90-tallet, og er nå æresmedlem i partiet. I helga tok han et kraftig oppgjør med egen partiledelse.

- Dette å få kontroll over innvandringen er ikke funnet opp av Frp, og sånn sett har ikke Ap beveget seg i en ny retning. Hatretorikken er imidlertid blitt forsterket og forverret, og mye av det som sies er jævlig. Vi må slå hardere ned på dette og våre folk må si klarere fra, uttalte Berntsen og la til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer