Helge (49) stupte uti vannet med brillene på for å redde barna

Så viste han brannvesenet hvor bilen på elleve meters dyp lå.

STUPTE: Helge Stokka (innfelt) stupte uti for å redde barna, men det var for dypt og mørkt til at han kom ned til bilen de satt i. I stedet anviste han brannvesenet som fikk reddet dem ut i en utrolig rask redningsaksjon.
STUPTE: Helge Stokka (innfelt) stupte uti for å redde barna, men det var for dypt og mørkt til at han kom ned til bilen de satt i. I stedet anviste han brannvesenet som fikk reddet dem ut i en utrolig rask redningsaksjon.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Brannvesenet reddet opp tre barn, to gutter (17 og 3 år) og ei jente (6), fra elleve meters dyp i en dramatisk redningsaksjon i Stavanger. De tre barna har burmesisk opprinnelse.

Helge Stokka var på jobb i nærheten og forteller om en kaotisk situasjon etter at bilen med de tre barna i havnet i vannet.

- En mann med asiatisk utseende som snakket dårlig norsk ropte etter hjelp utenfor en kontorbygning i nærheten av kaia, folk inne i bygningen kom da løpende ut for å høre hva som hadde skjedd, forteller Stokka.

Stupte uti Stokka kom fra parkeringsplassen og styrtet til for å hjelpe.

- Jeg tok raskt av meg klærne og stupte uti vannet, først trodde jeg det var en person som var havnet i vannet, men jeg kunne ikke se noe på grunn av dårlig sikt, sier Stokka til Dagbladet.

Omlag ti meter fra kaia så Stokka luftbobler komme til overflaten, han svømte så bort dit og forsøkte å dykke ned.

- Jeg trodde jeg så noe, men så var det bare en manet. Etter det forsøkte jeg ikke å dykke noe mer, forteller Stokka.

Like etterpå hørte redningsmannen sirener, han sa da til en person i en båt at de måtte markere for brannvesenet hvor boblene kom opp, slik at de kunne anvise dykkerne.

Skryter av brannvesenet Stokka forteller om en utrolig effektiv redningsaksjon av brannvesenet.

- De må ha hatt dykkerutstyr på allerede da de ankom kaia. De hoppet rett uti vannet og før jeg hadde kommet meg på land, hadde de fått opp det første barnet.

- Det gikk veldig fort fra brannvesenet ankom stedet til alle tre barna var oppe. En utrolig effektiv operasjon, sier Stokka.

Det er ennå forvirring rundt mannen som varslet om ulykken var i bilen eller hvilken rolle han hadde. Stokka klarer ikke å huske om mannen var våt, han mener også at det kan ha vært to menn med asiatisk utseendet på stedet.

Det er også et mysterium hvordan bilen kunne havne i vannet, det er en kant ved vannet som skal stoppe biler fra å havne uti sjøen.

Mistet brillene Da Stokka kom opp på land etter redningsaksjonen, merket han at brillene var forsvunnet. Han skjønte da at han hadde stupt uti med brillene på.

En av brannvesenets dykkere hentet dem opp på elleve meters dyp - akkurat som han hadde hentet opp de tre barna.

Barna lå i vannet i over 20 minutter og de hadde hjertestans da de ble hentet opp.

Men takket være Helge Stokkas anvisninger, brannvesenets effektive redningsaksjon og rask livredning på land, er de nå utenfor livsfare.

Det burmesiske miljøet i Stavanger er nå samlet utenfor sykehuset i byen.

HEVET: Etter hevingen av bilen, gikk brannvesenet på nytt ned og hentet opp brillene til Helge Stokka. Foto: Lars Helle / Dagbladet
HEVET: Etter hevingen av bilen, gikk brannvesenet på nytt ned og hentet opp brillene til Helge Stokka. Foto: Lars Helle / Dagbladet Vis mer