VINNERTALLENE: Det var  3 — 7 — 11 — 19 — 23 — 31 — 33 og tilleggstallet 10 som gjorde Helge Schjøtt (87) og to andre fra Hedmark og Oppland 4 907 910 kroner rikere. Foto: Privat
VINNERTALLENE: Det var 3 — 7 — 11 — 19 — 23 — 31 — 33 og tilleggstallet 10 som gjorde Helge Schjøtt (87) og to andre fra Hedmark og Oppland 4 907 910 kroner rikere. Foto: PrivatVis mer

Helge (87) fra Paradis hadde 46,6 millioner fra før. Så kom 4,9 Lotto-millioner.

Nå spanderer han cruise på hele familien. I god tid før han blir 100, 5 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da er det endelig motbevist - du trenger ikke være fra Verdal for å bli en annerledes Lotto-millionær.

Nå er det registrert en i Paradis i Bergen også. 87 år gamle Helge Schjøtt har noen millioner på bok fra før.

Og midt under et familieselskap hjemme hos sønnen lørdag kveld plinget det i mobilen fra Norsk Tipping.

Og jamen var ikke den erfarne næringslivsmannen, Høyre-politikeren og aksjehandleren en av de tre i kongeriket som ble belønnet med 4,9 millioner friske Lotto-kroner denne lørdagen.

Ifølge Bergensavisen står den særs oppegående 87-åringen bokført med 46,6 millioner kroner i formue i 2014-likningen og er dermed inne på den fornemme listen over Bergens 500 rikeste.

- Det var en usedvanlig hyggelig telefon å få, men jeg tror personen fra Norsk Tipping ble forbauset over at jeg tok beskjeden med slik fatning, sier han til BA.

- En riktig god kveld, det er Dagbladet som ringer. Kan vi få gratulere med kveldens gevinst ?

- Ja selvfølgelig kan dere det ! Vedkommende som ringte fikk ingen heiarop og brøl i bakgrunnen. For jeg sa ikke noe om til de andre rundt bordet hva det dreide seg om, bare at det var fra Norsk Tipping. Men da et av barnebarna ringte tilbake til Norsk Tipping, nyttet det ikke å fortsette med det skuespillet lenger, ler Lotto-millionæren fra Paradis.

  Ca. 17 på cruise
- Og det obligatoriske spørsmålet: hva skal pengene brukes til ?

- Vi pleier å dra på tur hele familien. Vi har snakket om en stund å dra på cruise til Karibien eller Middelhavet. Og nå får vi se å få lagt de planene, selv om det hadde blitt utflukt allikevel. Vi blir ca. 17 totalt med to barnebarn. Vi får se når det passer i forhold til studier og andre aktiviteter.

Han kjøpte fem ukers kuponger både i Lotto og Vikinglotto, og er på stående fot - ved oppvaskbenken sammen med sønnen - ikke helt sikker på hvor mange uker det er igjen på kupongene. Han tok dem ikke med seg da han dro på familiesammenkomst.

Skal bli 110,5 år
- Men tall og kroner må det være orden på når det gjelder. Jeg takker aksjehandelen for at jeg holder meg oppdatert. Jeg var livredd for å sovne hen ved vanlig pensjonsalder, og dette virker. Ikke for å skape noen feiltolkninger en slik kveld, men jeg har sett noen millioner bytte eier begge veier.

- Og jeg skal ikke plage noen med å si hvordan aksjeporteføljen har utviklet seg det siste året, sier en leende Lotto-millionær.

For han trenger å holde seg i daglig aktivitet for å ta gevinsten ha egentlig jobber for.

- Jeg veddet med min far at jeg skal bli eldre enn han. Og han ble 100 og et halvt år gammel. Så jeg har 13 og et år igjen på å slå den, sier 87-åringen mens stemningen fortsatt er løs, lediog og fattet godt over 23-den.

For ordens skyld: det var  3 — 7 — 11 — 19 — 23 — 31 — 33 og tilleggstallet 10 som  gjorde 87-åringen og to andre fra Hedmark og Oppland 4 907 910 kroner rikere.