Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helge Fossmo fikk livstid igjen

Mens barnepiken Sara Svensson dømmes til pyskiatrisk behandling. Påtalemyndigheten krevde fengsel for begge to.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvem er hvem i Knutby

(Dagbladet.no): Kl. 11.00 falt dommen i Svea hovrett, der Helge Fossmo og Sara Svensson stod tiltalt for drap og drapsforsøk.

Pastor Helge Fossmo og hans barnepike Sara Svensson ble funnet skyldig i Uppsala tingrett i juli, men begge valgte å anke saken.

Svea hovrett har altså valgt å stadfeste dommen fra tingretten i dag. Fossmo får livstid, mens Svensson dømmes til psykiatrisk behandling.

Ingen endringer

Grunnlaget for anken var at Svensson hevdet episoden da hun slo Fossmos kone i hodet med en hammer, er å regne som mishandling, og ikke et drapsforsøk. Svea hovrett tok ikke hensyn til Svenssons anke på dette punktet.

- Når det gjelder vurderingen av den foreliggende utredningen av Sara Svenssons psykiske tilstand, kan ikke retten finne noen grunn for en annen konklusjon enn at hun lider av en psykisk forstyrrelse av alvorlig art, heter det i domsavsigelsen ifølge Aftonbladet.

Fossmo krevde på sin side blank frifinnelse.

Pastoren ble også denne gangen frifunnet for drap på sin første kone, Helen Fossmo, i 1999. Påtalemyndigheten har brukt mye ressurser på å knytte Fossmo til dette dødsfallet.

Krevde livstid for begge

Pastor Fossmo er altså dømt for å ha planlagt og påvirket sin barnepike, Sara Svensson, til å ta livet av Alexandra Fossum, kona til pastoren. Han er også dømt for å ha planlagt og påvirket Svensson til å drepe naboen Daniel Linde, som overlevde revolverskuddene.

Påtalemyndighetene krevde at både Fossmo og Svensson skulle dømmes til livstid i fengsel.

(Artikkelen oppdateres. Trykk refresh/oppdater for å få siste versjon)

SARA SVENSSON: Ble dømt til psykiatrisk behandling igjen, til tross for påstand om fengsel..
HELGE FOSSMO: Dømt igjen, men frifunnet for drapet på sin første kone.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media