Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helge Lund ber om høyere CO2-priser

Vil presses til å satse mer på ny teknologi.

 BA OM Å FÅ BETALE MER: StatoilHydros Helge Lund under Zeros klimakonferanse på Gardermoen i dag. Foto: SCANPIX.
BA OM Å FÅ BETALE MER: StatoilHydros Helge Lund under Zeros klimakonferanse på Gardermoen i dag. Foto: SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| ZERO-KONFERANSEN (Dagbladet): Helge Lund var i løvens hule da han holdt foredrag på miljøorganisasjonen Zeros nullutslippskonferanse på Gardermoen i dag, det innrømte han selv.

- I tvil om hvorfor jeg sa ja
- Ifølge manus skulle jeg åpne med "Kjære venner", men når jeg ser utover salen er jeg ikke sikker på om det er riktig. Jeg er litt i tvil om hvorfor jeg sa ja til å komme, sa han og skottet utover forsamlingen bestående av journalister, industrifolk, politikere og miljøvernere.

StatoilHydros konsernsjef forsikret at han tar klimautfordringen på alvor. Han mener imidlertid at den må ses i lys av at verden trenger mer energi.

-Vi har en klimautfordring og en energiutfordring. Det er et reelt dilemma, og vi må finne løsninger på begge utfordringene samtidig, ellers vil vi feile i å løse begge, sa Lund.

Vil betale mer
Samtidig mener han åpenbart at industrien har mer å gå på. For han kom selv med forslag til hvordan industrien kan presses av myndighetene til å gjøre mer for miljøet.

- Det er bare én løsning som vil virke raskt nok. CO2-prisen må være høy nok. Vi vil være avhengig av kull, olje og gass de neste tiårene, men teknologiutvikling vil stimuleres av høy CO2-pris, sa Helge Lund.

Industriens jobb er å drive med teknologiutvikling, mens myndighetenes jobber er å komme med rammebetingelser, mener Lund.

- Vi trenger mindre ambisjoner og mer handlekraft, sa han.

Les også: Gir regjeringen D+ for klimapolitikken

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling