Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Helge Lund blir i krisesenteret

Konsernsjef Helge Lund prioriterer å bli i krisesenteret på Forus. Han har foreløpig valgt å utsette sin reise til Bergen for å møte pårørende til gislene i Algerie.

UTSETTER: Konsernsjef Helge Lund og konserndirektør Lars Christian Backer (t.v.)har utsatt sin reise til Bergen for å besøke pårørendesenteret. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
UTSETTER: Konsernsjef Helge Lund og konserndirektør Lars Christian Backer (t.v.)har utsatt sin reise til Bergen for å besøke pårørendesenteret. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Helge Lund sa på en pressekonferanse i Stavanger i dag tidlig at han og konserndirektør Lars Christian Backer ville besøke de pårørende som oppholder seg på et hotell ved Bergen lufthavn Flesland.

Pressetalsmann Ola Anders Skauby i Statoil sier til Dagbladet at det nå er helt usikkert om Helge Lund kommer til pårørendesenteret i dag.

Endrer planer
- Situasjonen er slik at vi må følge situasjonen tett og gjøre endringer i planene når det blir behov for det. Vi kan ikke nå bekrefte om eller når Helge Lund kommer til pårørendesenteret her i Bergen. Det kan være at han ikke kommer før i morgen, sier Ola Anders Skauby.

Han forklarer videre at konsernsjefen i Statoil har valgt å være tilstede sammen med kolleger i krisesenteret på Forus for å følge den dramatiske utviklingen der minutt for minutt. Det kan tyde på at det skjer noe i Algerie som den øverste ledelsen i Statoil må vite om, for kanskje å ta viktige beslutninger på kort tid.

Ved pårørendesenteret på et hotell i nærheten av Bergen lufthavn Flesland har det samlet seg familier og pårørende til de som er direkte berørt av gisselsituasjonen i gassanlegget i In Amenas og de som har kommet i sikkerhet i Algerie.

- Mange spørsmål
- De har mange spørsmål. Vår utfordring er å ivareta det store informasjonsbehovet som de pårørende har. Vi gir videre de opplysningene som kommer til oss. Det er bekreftet informasjon, men i en situasjon som dette vil det alltid være en del uavklarte spørsmål som vi ikke kan besvare nå, sier Ola Anders Skauby.

Det er folk fra Statoils avdeling for personalomsorg, helsepersonell, psykologer og prester som i tillegg til informasjonsmedarbeidere er i løpende kontakt med de pårørende. Noen er kommet til hotellet på Kokstad, andre får informasjon over telefon. Det gjelder pårørende til ansatte i Statoil fra Norge og andre land.

ENDRER PLANER: Pressetalsmann Ola Anders Skauby sier at den kritiske situasjonen i Algerie gjør at det er behov for å endre planer. Foto: Leif Stang/Dagbladet
ENDRER PLANER: Pressetalsmann Ola Anders Skauby sier at den kritiske situasjonen i Algerie gjør at det er behov for å endre planer. Foto: Leif Stang/Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!