Helge Lund i villrede om framtida

Ikke fått tid til å tenke. Avviser mulig ministerpost.

USIKKER PÅ FRAMTIDA:  I går ble det klart at Shell kjøper BG Group, som ledes av Helge Lund. Nå vet han ikke hva han skal gjøre om ett års tid, når overtakelsen er over. Bildet er fra pressekonferansen i fjor, da Helge Lund meldte sin avgang fra Statoil. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
USIKKER PÅ FRAMTIDA: I går ble det klart at Shell kjøper BG Group, som ledes av Helge Lund. Nå vet han ikke hva han skal gjøre om ett års tid, når overtakelsen er over. Bildet er fra pressekonferansen i fjor, da Helge Lund meldte sin avgang fra Statoil. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Helge Lund sier til Financial Times at han ikke har fått tid til å tenke over hva han skal gjøre når han er ferdig i BG Group. Men han avviser at det er aktuelt å takke ja til en ministerpost.

I et intervju med Financial Times innrømmer Helge Lund at han har hatt «blandede følelser» om Shells oppkjøp av BG Group.

Forlater skuta om ett års tid - Jeg så fram til å lede selskapet i årene som kommer, og jeg så fram til å hjelpe det til å gjøre det bedre på egen hånd, sier han.

Lund understreker at han ikke har hatt noe ønske om å «slutte på halvveien». Han hadde bare vært noen uker i jobben som konsernsjef i BG Group da det denne uka ble kjent at Shell vil kjøpe selskapet. Lund forlater selskapet når sammenslåingen er fullført, trolig om et snaut år.

Til Financial Times sier Lund at han ennå ikke har hatt «to minutter» til å tenke over hva han skal gjøre etterpå. Men han avviser ryktene om at han kan få en ministerpost i regjeringen i Norge.

Etterlønn ukjent Lund fikk svært gode lønnsvilkår i BG da han gikk til selskapet fra stillingen som konsernsjef i Statoil. Avtalen vakte kraftige reaksjoner i Storbritannia, og summen ble etter hvert justert ned. Nå sier Lund at han ikke vet hvor mye han vil sitte igjen med når han slutter.

- Faktum er at jeg ikke vet hvor stor summen vil bli. Det blir først klart når transaksjonen er fullført, sier han. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer