Helge Lund ny Statoil-sjef

Helge Lund, konsernsjef i Aker Kværner, blir ny konsernsjef i Statoil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Inge K. Hansen er ansatt som konsernsjef i nye Aker Kværner. Han har vært konstituert som toppleder i Statoil etter at Olav Fjell gikk av i fjor høst. Han har vært et av de mest aktuelle navnene til toppstillingen på permanent basis. De mislykkede fusjonsforhandlingene med Hydro har imidlertid svekket hans kandidatur.

Nå blir Hansen toppleder i et av de tre selskapene som dannes når dagens Aker Kværner restruktureres.

Den nye Statoil-sjefen Helge Lund har inntil nå vært konsernsjef i Aker Kværner.

I en pressemelding fra Aker Kværner går det fram at Kjell Inge Røkke umiddelbart overtar som konsernsjef i dagens Aker Kværner ASA, som det er foreslått skal skifte navn til Kværner ASA.

- Vi er stolte over at en av våre ledere nå går til en så betydningsfull stilling i norsk og internasjonal oljebransje. Vi ser dette som en anerkjennelse av de industrielle holdninger og den sunne kultur som preger Aker Kværner, sier Kjell Inge Røkke i en kommentar til at Helge Lund blir ny Statoil-sjef.

Røkke sier også at Lunds fratreden kom overraskende, men med Inge K. Hansen raskt på plass vil gjennomføringen av planene om oppdeling av Aker Kværner i tre selskaper fortsette som planlagt.

(NTB)