Helge Lunds gigantiske lønnspakke endret

BG Groups aksjonærer har presset fram endringer i Helge Lunds lønnspakke, men fortsatt kan Lund tjene 890 millioner kroner de første fem årene som toppsjef for det britiske oljeselskapet.

ENDREDE BETINGELSER: Tidligere Statoil-sjef Helge Lund får til salt i grøten også i sin nye jobb hos BG Group selv om betingelsene i lønnsavtalen hans er endret. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ENDREDE BETINGELSER: Tidligere Statoil-sjef Helge Lund får til salt i grøten også i sin nye jobb hos BG Group selv om betingelsene i lønnsavtalen hans er endret. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lunds lønnspakke som ble kjent da han 15. oktober ble ansatt i BG Group, skal stemmes over på en ekstraordinær generalforsamling 15. desember, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen framgår det av den 26 sider lange innkallelsen at den maksimale utbetalingen Lund kan få, ikke er blitt mindre. Men lønnspakken er likevel endret på tre punkter. Lunds bonus reduseres ved lav måloppnåelse, og flere parametere, som helse, miljø og sikkerhet, strategi og lederutvikling skal telle med i bonusvurderingen.

Dessuten har Lund selv sagt at han vil sitte med opptjente aksjer i sin ansettelsesperiode, noe nestleder Luke Hildyard i High Pay Center er glad for. Han er blant dem som har kritisert Lunds lønnspakke hos det britiske selskapet.

- Nå kan han ikke selge sine aksjer med en gang, så aksjonærene er kanskje mer fornøyd, sier han.

Makslønnen som kan ende på svimlende 890 millioner i løpet av fem år, inkluderer lønn, bonus, kontantutbetaling istedenfor pensjon, årlig aksjebonus og engangs flerårig aksjebonus. Han får også kompensasjon for flytting og for bortfall av opptjent bonus i Statoil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer