Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helge Lunds gigantiske lønnspakke endret

BG Groups aksjonærer har presset fram endringer i Helge Lunds lønnspakke, men fortsatt kan Lund tjene 890 millioner kroner de første fem årene som toppsjef for det britiske oljeselskapet.

ENDREDE BETINGELSER: Tidligere Statoil-sjef Helge Lund får til salt i grøten også i sin nye jobb hos BG Group selv om betingelsene i lønnsavtalen hans er endret. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ENDREDE BETINGELSER: Tidligere Statoil-sjef Helge Lund får til salt i grøten også i sin nye jobb hos BG Group selv om betingelsene i lønnsavtalen hans er endret. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lunds lønnspakke som ble kjent da han 15. oktober ble ansatt i BG Group, skal stemmes over på en ekstraordinær generalforsamling 15. desember, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen framgår det av den 26 sider lange innkallelsen at den maksimale utbetalingen Lund kan få, ikke er blitt mindre. Men lønnspakken er likevel endret på tre punkter. Lunds bonus reduseres ved lav måloppnåelse, og flere parametere, som helse, miljø og sikkerhet, strategi og lederutvikling skal telle med i bonusvurderingen.

Dessuten har Lund selv sagt at han vil sitte med opptjente aksjer i sin ansettelsesperiode, noe nestleder Luke Hildyard i High Pay Center er glad for. Han er blant dem som har kritisert Lunds lønnspakke hos det britiske selskapet.

- Nå kan han ikke selge sine aksjer med en gang, så aksjonærene er kanskje mer fornøyd, sier han.

Makslønnen som kan ende på svimlende 890 millioner i løpet av fem år, inkluderer lønn, bonus, kontantutbetaling istedenfor pensjon, årlig aksjebonus og engangs flerårig aksjebonus. Han får også kompensasjon for flytting og for bortfall av opptjent bonus i Statoil.

- Vi vil se på forslaget når det kommer, og vi vil bruke tiden fram til en generalforsamling til å vurdere det, sier kommunikasjonsdirektør Thomas Sevang i BG Group. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling