Helge Solum Larsen er død

Døde etter akutt sykdom.

DØD: Tidligere nestleder i Venstre, Helge Solum Larsen, er død. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
DØD: Tidligere nestleder i Venstre, Helge Solum Larsen, er død. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere nestleder i Venstre, Helge Solum Larsen, døde fredag 46 år gammel. Familien bekrefter overfor Dagbladet at Solum Larsen fikk en akutt hjerneblødning og ble fløyet i helikopter til Haukeland sykehus. Han døde kort tid etter.

- Dette var en svært trist beskjed å få. Mine tanker går i dag til hans familie og hans nærmeste, sier Venstres leder Trine Skei Grande

Solum Larsen var i flere år en profilert Venstre-politiker, og var nestleder i partiet i perioden februar 2010 til april 2012.

- Helge vil bli husket i Venstre som en svært ideologisk og retorisk sterk politiker. Han hadde et stort engasjement, spesielt i miljøpolitikken, tilføyer hun.

Stavangerprofil Han var også aktiv i lokalpolitikken i Stavanger i en årrekke, blant annet som leder i Rogaland Venstre fra 2006 til 2010. Ordfører i Stavanger, Christine Sagen Helgø, sier til Aftenbladet at hun fikk vite om den plutselige bortgangen fredag. 

- På vegne av politikerne og byen må jeg bare få si at dette er forferdelig trist. Han døde så altfor tidlig. Stavanger har mistet en veldig dyktig politiker, sier Sagen Helgø til Aftenbladet.

- Mine tanker går i dag til hans nærmeste og familien, sier hun videre.

- Som lokalpolitiker preget han politikken i Stavanger i en årrekke. Jeg er enig med ordføreren når hun sier at byen har mistet en av sine dyktigste politikere, sier Skei Grande.

Utmeldt Som lokalpolitiker markerte Solum Larsen seg blant annet som en ivrig forsvarer av trehusbebyggelsen i Stavanger.
Solum Larsen satt også i Rogaland fylkesting i en årrekke, og han ledet Rogaland Venstre fra 2006 til 2010. Han var medlem av komiteen som utarbeidet prinsipprogrammet som ble vedtatt av landsmøtet i 2007.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer