Helgen i ekspressfart

Pave Johannes Paul II har nå ryddet et stort hinder av veien for helgenstatus for Mor Teresa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Paven har nå offisielt godkjent et mirakel som tolkes som avgjørende for at Mor Teresa skal få helgenstatus. Det dreier seg om en indisk kvinne med magekreft. Hun fikk plassert et bilde av Mor Teresa på magen, og kreften forsvant på mirakuløst vis over natta, har hun forklart. Vatikanets legepanel har ikke kunnet gi en medisinsk forklaring, dermed var mirakelteorien forsterket. Nå har altså paven godkjent hendelsen som et mirakel.

Han har for lenge siden innrømmet at Mor Teresas arbeid for de fattigste har gitt henne en spesiell plass i hjertet hans. Det er trolig derfor at prosessen med å få gjort henne til helgen gått i historisk høyt tempo. Paven har satt til side bestemmelsen om at man ikke kan utropes til helgen før det har gått minst fem år. Vatikanet bruker ofte tiår og noen ganger hundreår for å avgjøre om en person egner seg som helgen eller ikke. Prosessen for Mor Teresa har tatt rekordkort tid.

Men veien fram til helgenstatus er ikke helt uten hindre. Det trengs enda ett mirakel for at Vatikanet kan kanonisere den makedonsk-fødte nonnen. Hun arbeidet blant de fattigste i Calcutta fra 1949, og fikk Nobels fredspris for arbeidet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer