Helgen med egen tv-kanal

En avdød munk med egen fjernsynskanal og millioner av fans kanoniseres i dag til helgen foran hundretusener av pilegrimer i Roma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pilegrimer fra hele Italia vil strømme inn mot Petersplassen for å hylle kapusinermunken Padre Pio (1887- 1968) fra Pietralcina i Sør-Italia. Andre vil legge reisen til munkens kloster i byen med tilnavnet miraklenes Las Vegas, San Giovanni Rotondo i Sør-Italia.

I ei tid da den katolske kirken rystes av pedofiliskandalen i USA, er det med lettelse kirken kan framvise en god rollemodell. Padre Pios ry skyldtes først og fremst hans stigma, at han bar Kristi sårmerker på kroppen.

Helgen til salgs

Klosterbyen er allerede Europas fremste pilegrimssted, med over 7,5 millioner besøkende i året. Bare de to siste åra er det blitt bygd hundre nye hoteller i byen. Interiørene er en blanding av danskebåten og spillesalene i Las Vegas. Med den forskjell at Padre Pio hjemsøker deg overalt. Til og med bardisken og byens bingosal våker han over, skriver NTBs utsendte Øystein Sassebo Bryhni.

Flere nettsteder er viet dyrkelsen av Padre Pio, som blir en sann multimediehelgen. I våres fikk han til og med sitt eget lokalfjernsyn. Målet er at kanalen skal nå hele verden via satellitt.

Mirakler

Et av to mirakler godkjent av Vatikanet fant sted nettopp på klosterbyens nye sykehus. En ung gutt var i ferd med å dø av hjernehinnebetennelse. Legene hadde gitt opp alt håp da en roseduftende munk viste seg i guttens drømmer. Gutten ble frisk igjen og fortalte verden om miraklet. Nå øver gutten inn en musikal om Padre Pio i Vatikanet, melder CNN.

I flere år gransket Vatikanet Padre Pio og konkluderte på et tidspunkt at det ikke var noe overnaturlig ved ham.

Det er imidlertid nære bånd mellom Johannes Paul II og Padre Pio, fordi munken skal ha forutsett at Johannes Paul II skulle bli pave.

ALLES HELGEN: Padre Pio skal ha sett gjennom sjeler og utrettet en rekke under. Han var omstridt i live, men som helgen har han et øye med det meste.