Ulvedebatten

Helgesen ber Miljødirektoratet om ny ulvevurdering

Regjeringen vil radiomerke ulv fra og med neste uke. 

 BER OM NY VURDERING: Miljøminister Vidar Helgesen (H) gir Miljødirektoratet i oppdrag å komme med en oppdatert faglig vurdering av ulvens atferd.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 BER OM NY VURDERING: Miljøminister Vidar Helgesen (H) gir Miljødirektoratet i oppdrag å komme med en oppdatert faglig vurdering av ulvens atferd.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Miljøminister Vidar Helgesen (H) gir Miljødirektoratet i oppdrag å komme med en oppdatert faglig vurdering av ulvens atferd.

Klima- og miljødepartementet kommer neste uke til å starte med radiomerking av ulv i flest mulig revir. Det bekrefter departementet overfor NTB fredag ettermiddag.

Tiltaket fra miljø- og klimaminister Vidar Helgesen (H) settes i verk for å framskaffe mer kunnskap om mulig skadepotensial i ulvesonen. Det var VG som først omtalte saken.

Tar ulvefrykt på alvor

- Når det gjelder ulvenes atferd, har jeg i dag bedt Miljødirektoratet om at det så raskt som overhodet mulig innhentes en oppdatert faglig vurdering av om ulvene har endret atferdsmønster og utviser mindre skyhet for mennesker, sier Helgesen til NTB fredag ettermiddag.

- Det at folk uttrykker frykt for ulv, tar jeg på stort alvor. Det er også slik at hvis ulven har endret atferd, og hvis vi ser tilfeller hvor skyheten er borte og den viser uønsket atferd i nærheten av folk, er det hjemmel for å skyte den, sier statsråden.

Hensikten med tiltaket er å finne ut om ulvene har endret atferd og viser mindre skyhet overfor mennesker. Hvis det er tilfelle, kan det åpne for å skyte flere ulver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer