Helgesen vil endre naturmangfoldloven for å løse ulvefloka

Men da risikerer han bråk med Venstre. 

MØTTE STORTINGET: Klima og miljøminister Vidar Helgesen redgjorde for forvaltning for Stortinget i dag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MØTTE STORTINGET: Klima og miljøminister Vidar Helgesen redgjorde for forvaltning for Stortinget i dag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For å løse den betente ulvestriden, vurderer Klima- og miljøminister Vidar Helgesen å gjøre endringer i naturmangfoldloven.

Det kom fram da ministeren møtte i Stortinget i dag for å redegjøre for hvorfor han sa nei til felling av 32 ulv i ulvesonen på Hedmark.

Helgesen vil endre loven slik at den samsvarer bedre med den internasjonale Bern-konvensjonen, som Norge har underskrevet.

- Da naturmangfold-loven ble vedtatt i 2009 ble noen av punktene i Bernkonvensjonen ikke tatt med. Det er disse vi vil se på om vi kan ta inn. En slik endring vil kunne gi økt fleksibilitet i forvaltningen og et noe bredere rettslig grunnlag for uttak av ulv, sier Helgesen til Dagbladet, og legger til.

- Hvorfor dette ikke ble tatt med i 2009 vet jeg ikke, det var da Trygve Slagsvold Vedum satt i regjering, så det må han svare på, sier han videre.

Venstre: Loven ligger fast

Å endre naturmangfoldloven kan imidlertid være lettere sagt enn gjort.

At loven ikke skal endres er en del av den skriftlige samarbeidsavtalen mellom regjeringspartiene, KrF og Venstre. En endring i loven vil derfor innebære et klart løftebrudd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer