Dagbladets kilder:

Helgheim trolig vippekandidat i Oslo

Jon Helgheim blir trolig foreslått som kandidat til den utsatte andreplassen på stortingslista til Frp i Oslo, mens Christian Tybring-Gjedde står sterkt til å overta Siv Jensens topplass.

OSLO: Jon Helgheim, som ble vraket av Buskerud Frp, holder det åpent om han vil takke ja til å stå på stortingslista i Oslo hvis han blir foreslått. Foto: Vidar Ruud / NTB
OSLO: Jon Helgheim, som ble vraket av Buskerud Frp, holder det åpent om han vil takke ja til å stå på stortingslista i Oslo hvis han blir foreslått. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sentrale kilder i Frp anser det usannsynlig at Christian Tybring-Gjeddes posisjon i Oslo Frp utfordres.

Alt tyder på at han blir partiets førstekandidat i hovedstaden ved høstens valg.

Hagen: - Han vil bli foreslått

Dagbladet kjenner til at det nå jobbes for at Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsperson Jon Helgheim skal få sjansen til å fortsette på Stortinget.

39-åringen har på kort tid blitt en markert stemme for partiet, men tapte nominasjonskampen i Buskerud.

- Jon Helgheim vil være en veldig god løsning på andreplass. Jeg regner med at et av bydelslagene våre eller interimsstyret vil foreslå Helgheim som nummer to, sier Carl I. Hagen, som finner det naturlig at Christian Tybring-Gjedde rykker opp til førsteplass etter Siv Jensen.

Myhre: - God kandidat

Det er omstridt å hente inn kandidater fra andre fylker. Frp-medlemmer som har stilt seg bak Aina Stenersens kandidatur kan komme til å reagere hvis hun ikke flyttes opp som følge av Siv Jensen sorti.

Det samme kan lokallagene som støtter Maria Zähler som Stenersens motkandidat til tredjeplassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer