Helikopter fant ungdommer på havet

Savnet i småbåt ved Bømlo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hovedredningssentralen for Sør-Norge sendte ved 23-tiden ut et Sea King redningsheilikopter for å lete etter to ungdommer - en gutt (15) og ei jente (17)  - som er savnet i en småbåt vest av Bømlo.

Ungdommene ble funnet i god behold av helikopteret, drivende ute i skjærgården, ved 00.40-tiden.

Det var et fraktfartøy i området som tipset Hovedredningssentralen om en uidenfisert gjenstand på radaren. En redningsskøyte bringer dem til land. 

- De dro ut fra Espevær i en liten gul River jolle ved 22-tiden, og skulle bare en svipptur på noen minutter i skjærgården. Siden har ingen sett dem, og vi satte i gang leting da familien meldte dem savnet en time seinere. Det er mange skjær og holmer utenfor Espevær, sier vakthavende redningsleder Bjørn Magnussen ved Hovedredningssentralen til Dagbladet.no. 

I tillegg til helikopteret, var en redningsskøyte og flere lokale båter med på leteaksjonen. Det er fint vær i området.

ungdommene er feriegjester på Bømlo.

Må hentes av 16 mann

En annen strabasiøs redningsaksjon er også satt i gang på Vestlandet seint onsdag kveld.

- En mann har falt ned fra taket på en seter i Vaksdal, og han er påpass skadd at han ikke kan komme seg til lege på egenhånd. Det er for dårlig vær i området til at helikopter kan lande, og dermed har i alt 16 lokale redningsmenn tatt fått på den bratte og steinete veien opp til setra i 800 meters høyde. Så mange trenges for å bære en pasient på båre den vanskelige ruta. De har mange timers gange begge veier, sier redningslederen.

Visste ikke hvor de var
En tredje leteaksjon er i gang på Kvamskogen mellom Bergen og Voss. Men der er ingen savnet.

- To kvinnelige turgåere ringte fortvilet i kveld og sa at de hadde gått seg bort i tåka og mistet helt oversikten over hvor de er.

- Lokale mannskaper er i gang, og vi regner med at de komemr til rette forholdsvis raskt, sier vakthavende redningsleder Bjørn Magnussen på Sola.