Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helikopter gir opp skadd fjellklatrer

Sterke vinder hindrer redningshelikopteret fra å redde mannen som i dag falt 20 meter under klatring på Snøhetta. En fjellekspert er flydd til 2000 meters høyde for å frakte ut den skadde mannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 16.30-tida forsøkte Sea King-helikopteret å heise mannen om bord.

- Sterke fallvinder gjorde at vi måtte gi opp. Nå blir vi nødt til å forflytte mannen på annet vis. Enten må han ned, eller så må han opp til platået på toppen av fjellet, sier vaktleder Per Arne Stenvoll ved hovedredningssentralen på Sola.

Fjellklatreren lå bevisstløs etter det voldsomme fallet. Andre klatrere kom seg ned til ham og fikk lagt ham i stabilt sideleie før de varslet redningstjenesten.

Helikopteret fra Ørlandet ankom stedet i 16-tida.

- En mann fra fjellredningstjenesten er på stedet. Han vurderer nå hvordan vi skal redde mannen, sier Stenvoll til Dagbladet.no.

I rundt 2000 meters høyde pågår nå redningsdramaet - snaue 300 høydemetre fra toppen av Snøhetta. Redningssentralen vet ikke hvor alvorlige fallskader klatreren har, men han skal nå være ved bevissthet.

Snøhetta rager 2286 meter over havet i Dovre kommune litt sør for grensa til Sør-Trøndelag. Det er landets høyeste fjell utenfor Jotunheimen og et populært utfartssted for turister, fotturister og fjellklatrere.

Dagbladet.no følger redningsaksjonen.