Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helikopter har sendt ut nødsignal i Nordsjøen

18 personer befinner seg om bord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Helikopteret har landet trygt på Stavanger lufthavn, Sola.

(Dagbladet): Et helikopter med 18 personer om bord har sendt ut nødsignaler. Helikopteret befinner seg over Nordsjøen mellom Sola og Ekofisk.

- De har motorproblemer, men de fly. De var på vei fra Sola til en oljeinstallasjon, men returnerer nå til Sola, opplyser Nils-Ole Sunde, redningsleder ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til Dagbladet.

Helikopteret flyr med én motor, sier vaktkommandør Svein Nesse ved Brannvesenet Sør-Rogaland til Dagbladet. To brannbiler er sendt til stedet for å bistå om det skulle oppstå problemer under landing.

Hovedredningssentralen mottok nødsignaler fra helikopteret klokka 20.47.

- Vi har sendt et Sea King-helikopter ut for å møte dem i tilfelle noe skulle skje, sier Sunde.

Da nødsignalene ble sendt ut var helikopteret rundt 90 nautiske mil fra Sola. Klokken 21.20 er de om lag 50 nautiske mil fra land.  

- Vi forventer at de er kommet fram om cirka 30 minutter, sier redningslederen.

- Vi er blitt varslet om at det er på vei til Sola, og har sendt politi ut til stedet, sier operasjonsleder Geir Gjesdal ved Rogaland politidistrikt til Dagbladet, og kan ikke gi ytterligere opplysninger om tilstanden på helikopteret.

(Dagbladet.no kommer med mer.)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media