Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helikopter har styrtet i Nordland

To personer er skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et helikopter med to menn om bord har styrtet i Haustreisdalen i Grane sør for Mosjøen i Norland.

- Begge er ved bevissthet, men skadd. Alvorlighetsgraden er foreløpig ikke kjent, opplyser redningsleder Jakob Carlsen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge (HRS) til Dagbladet.

Helgeland politidistrikt sier «de skadde er stabilisert og hentes nå ut med helikopter fra luftambulansen». De blir fraktet til Rana sykehus i Mo i Rana.

Helikopteret av typen Eurocopter SA 315B er «ute i terrenget i forbindelse med anleggsarbeider». Ytterligere detaljer omkring hendelsesforløpet er så langt ikke kjent, sier stabssjef John Helge Vang ved Helgeland politidistrikt.

En innsatsleder og en taktisk etterforsker fra politiet er nå på ulykkestedet for å granske hendelsen.

- Etter det jeg kjenner til var det ikke vitner. Vi vil nå, i den grad det er mulig, foreta avhør av personer som var i nærheten da dette skjedde, sier Vang til Dagbladet.

- Været i området er bra. Jeg kjenner ikke til vindforholdene lokalt, men det er ikke meldt om noen dårlige forhold, legger han til.

Saken oppdateres.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media