Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helikopter har styrtet sørvest for Alta

Et helikopter har styrtet like sørvest for Alta. Det skal ha vært seks personer om bord. Fire er bekreftet døde.

Et helikopter skal ha styrtet i nærheten av Alta i Finnmark fylke. Video: Vilde Øines Pedersen Vis mer

SISTE: Politiet opplyser søndag morgen at alle seks døde i ulykken.

Hovedredningssentralen i Nord-Norge bekrefter overfor Dagbladet at de har sendt ut et redningshelikopter etter at et helikopter har styrtet i Kvernvik-området, utenfor Alta.

- Et helikopter har styrtet sørvest for Alta. Vi har fått meldinger om at det skal ha vært seks personer om bord; en pilot og fem passasjerer, sier redningsleder Tore Hongseth ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge til Dagbladet.

- Fire personer er bekreftet omkommet. En person er skadet og blir fraktet med luftambulanse til Universitetssykehuset i Tromsl, og en sjette person er ikke gjort rede for, sier Frode Iversen ved Hovedredningssentralen til Dagbladet klokka 18.35.

Klokka 18:50 melder Helitrans at de er i gang med sitt katastrofe- og pårørendearbeide, og bruker blant annet sine helikoptre til å hente inn medlemmene i beredskapsorganisasjonen.

STYRT: Et helikopter har styrtet like sørvest for Alta, opplyser Hovedredningssentralen Nord-Norge, som har fått melding om seks personer om bord. En SeaKing og en luftambulanse er sendt til ulykkesstedet. Foto: Vilde Øines Pedersen / NTB scanpix
STYRT: Et helikopter har styrtet like sørvest for Alta, opplyser Hovedredningssentralen Nord-Norge, som har fått melding om seks personer om bord. En SeaKing og en luftambulanse er sendt til ulykkesstedet. Foto: Vilde Øines Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Alvorlig ulykke

Klokka 18.20 sier pressevakt Jan Eskil Severinsen ved Hovedredningssentralen til Dagbladet at det er en veldig alvorlig ulykke.

Daglig leder i Helitrans, Richard André Simonsen bekrefter overfor iFinnmark at det er deres helikopter som har styrtet.

- Det er vårt helikopter, men jeg har ikke tid til å snakke med deg nå, sier han.

Ifølge Hovedredningssentralens opplysninger er det et helikopter av typen AS350 som skal ha styrtet. Det har plass til fem passasjerer, samt en pilot.

Ovenfor TV 2 bekrefter Stig Anton Eliassen i Alta Event at ulykken har skjedd i forbindelse med festivalen Høstsprell.

- Ulykken har skjedd noen kilometer fra festivalen. Deltakere har blitt flydd frem og tilbake i anledning festivalen, sier han.

Trist og bekymra

- Folk har sett et helikopter styrte. Vi har sendt SeaKing og ambulansehelikopter fra Tromsø, sier redningsleder Jakob Carlsen i Hovedredningssentralen til Dagbladet.

Mari bor i nærheten av ulykkesstedet og la merke til røyk i fjellet da hun kjørte forbi detlike etter klokka 17.00 i ettermiddag.

- Først trodde jeg det var en brann, men så skjønte at det ikke var det. Vi ringte 113 og da svarte de at de nettopp hadde fått melding om ulykka, sier Mari, som ikke ønsker å ha etternavnet sitt på trykk.

Beskjeden om at minst fire er døde i styrten går sterkt innpå henne.

- Jeg er trist og bekymra, sier hun.

Foto: Vilde Øines Pedersen
Foto: Vilde Øines Pedersen Vis mer

Redningsleder Tore Hongseth sier at et sivilt helikopter tidlig lokaliserte helikopteret som har styrtet.

- Klokka 17:50 er et Sea King redningshelikopter og et ambulansehelikopter fra UNN i Tromsø er fremme ved skadestedet. De opplysningene vi har så langt indikerer at det er seks personer i det havarerte helikopteret, skriver Hovedredningssentralen på Twitter.

Dagbladet kommer med mer.

Helikopter har styrtet sørvest for Alta
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling