Helikopter jager ransbilen

Et Bell-helikopter fra Forsvaret er satt inn i jakten på de tre mennene som tidligere i dag ranet en pengetransport ved Ytre Enebakk for over to millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SPOR: Politiet var raske med å sikre seg spor etter pengetransportranet.

- En mørk bil, trolig en BMW, ble observert rett ved Sparebanken NORs filial i Ytre Enebakk like etter at ranerne hadde slått til. Bilen hadde høy hastighet og var på vei sørover, sier lensmann Stig Alf Hansen i Enebakk til Dagbladet :på nettet.
-Det er vanlig at gjerningsmennene setter fra seg bilen etter et ran. Ved å lete med helikopter håper vi å finne bilen.
Hansen sier at ranet virket profesjonelt.
-Ranet var kontant og velregissert. Vi har grunn til å tro at det var nøye planlagt. Det var også brutalt. Vekterne fikk et våpen i ansiktet og ble truet i bakken. Episoden har gått sterkt innpå dem, og de har fått tilbud om hjelp gjennom Securitas. Vekterne sitter nå i avhør, sier Hansen.
Ransmennene kan være på vei til Sverige.
-En av ranerne snakket norsk. Men en annen snakket muligens svensk. Grensestasjonene er i toppberedskap, sier Hansen.
Ranet skjedde rett før klokka fire i morges. Pengetransporten var på slutten av en rute for å samle inn penger fra nattsafene til 10-20 bankfilialer i Oslo og Akershus. Vekterne hadde akkurat parkert foran Sparebanken NORs filial i Ytre Enebakk da tre maskerte menn truet dem med et grovt våpen - trolig en AG-3. Ranerne hadde på seg kjeledresser, finlandshetter og hansker. De rømte i en mørk personbil på riksvei 120 mot Tangen bro.