Steinraset i Narvik:

Helikopter kunne ikke lande

Sju personer er blitt evakuert, og et ambulanse helikopter kunne ikke lande på grunn av lavt skydekke og kraftledning over fjorden.

BEISFJORD: Hele bygda Beisfjord i Narvik er innesperret og isolert etter en rekke jord- og steinras langs Beisfjordveien. Video: Michael Ulriksen Vis mer

I alt sju personer er evakuert i løpet av natt til tirsdag og hele bygda Beisfjord i Narvik kommune er avsperret og isolert etter et stort jord- og steinras.

I Ofoten-regionen har det også gått et jord- og steinras i Ballangen. To personer er evakuert.

- Alle øst for rasstedet på Beisfjordveien er innesperret, og har bare sjøveien for å komme seg ut. Mandag morgen har vi ikke oversikt over hvor mange innbyggere det gjelder. De som er evakuert, er i alderen fra fire år til midt i 70-åra.

- Rasstedet er så usikkert at geologer må vurdere situasjonen før mannskap kan ta seg inn etter veien. I natt måtte også politi og øvrig mannskap se an rasstedet fra båt på grunn av sikkerheten, sier operasjonsleder Bo Nilsson i Nordland politidistrikt til Dagbladet ved 08.30-tiden.

Måtte hoppe unna

Ifølge avisa Fremover måtte utrykningsmannskap i natt hoppe unna for ikke å bli tatt av nye rasmasser.

Et ambulansehelikopter måtte gjøre vendereis uten å kunne lande på grunn av lavt skydekke og kraftledning over fjorden.

Nærmere tre kilometer av den 10 kilometer lange Beisfjordveien er rammet av raset, som ble utløst like etter klokka 23 i går kveld etter kraftig regnvær.

Rasområdet ligger i området Indre Katleberget fra Beisfjordveien 189 og østover.

Ingen personer er registrert skadd, og ingen er meldt savnet.

Det regner fortsatt kraftig i det bratte området tirsdag morgen.

To lettbåter tilknyttet kystvaktskipet «Heimdal» er blant flere båter som har hjulpet politi og andre mannskaper TIL til rasstedet fra sjøsiden i natt.

- Ras er ikke uvanlig på denne strekningen om vinteren, men det har ikke vært en situasjon som denne om sommeren, sier politiets operasjonsleder Bo Nilsson til Dagbladet.