Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helikopter måtte nødlande på Lista

Branntilløp i motor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et helikopter som var på vei fra Sola til Ekofisk-feltet, måtte i ettermiddag nødlande på Lista Lufthavn etter at en motor måtte stanses på grunn av branntilløp.

Helikopteret, som er av typen Sikorsky S-92, driftes av Norsk Helikopter og hadde 19 passasjerer samt to piloter om bord.

Helikopteret var nesten framme på Ekofisk-feltet da pilotene oppdaget branntilløp i en motor og valgte å returnere til nærmeste flyplass på land, som er Lista i Vest-Agder, opplyser Hovedredningssentralen Sør-Norge.

– Helikopteret ble ledsaget av et annet passasjerhelikopter på vei tilbake. Det landet trygt klokken 15.48, sier pressesjef Anders Bang-Andersen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Ifølge pressekontakt Arild Theimann i fagforbundet Industri og Energi var helikopteret på vei til Ekofisk Hotell da motorproblemene inntraff.

Han opplyser til NTB at plattformoperatøren Philips har sendt representanter til Lista for å ta seg av dem som var om bord.

(NTB)