Helikopter med 18 personer nødlandet i Nordsjøen

Alle ombord er reddet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Ifølge den britiske kystvakta har et helikopter med 18 personer om bord nødlandet i Nordsjøen, melder nyhetsbyrået AP.

Nå like før 22.00 er alle om bord i helikopteret reddet.

Helikopteret drives av selskapet Bond Offshore.

- Jeg kan ikke spekulere nå, men det kommer gode nyheter om litt, sier pressetalsmann Dick Mutch i Bond Offshore til Dagbladet.no.

Selskapet holder en pressebrief om nødlandingen om litt.

Ulykken skjedde da helikopteret var på vei til en oljeinstallasjon da det gikk ned cirka 70 nautiske mil nordvest for Ekofisk-feltet. Området ligger cirka 190 kilometer øst for Aberdeen.

- Et britisk helikopter har gått i vannet. Vi kjenner ikke til bakgrunnen for ulykken. Alle passasjerene om bord skal være lokalisert og redningshjelpen er på stedet, sa vakthavende redningsleder Nils-Ole Sunde ved Hovedredningssentralen Sør Norge til Dagbladet.no for litt siden.

Et helikopter som driftes av ConocoPhillips, men som eies av redningssentralen, som holder til ved oljefeltet er på plass ved ulykkesstedet for å bistå i redningsaksjonen.

- Vi bistår med et Super Puma-helikopter. Flytiden fra Ekofisk er 35 minutter. De er utstyrt med heisekran og redningsmann om bord, sier informasjonssjef Ingvar F. Solberg i ConocoPhillips Norge til Dagbladet.no.

Det er tåke med bare én kilometer sikt og rolig sjø i området.

I tillegg deltok to britiske helikoptre og skip som måtte være i nærheten, opplyser redningssentralen.

- Vi har tilbudt våre ressurser, men redningsarbeidet skal være under kontroll, sa Sunde.

Ifølge britiske BBC er havaristen et Super Puma-helikopter.

DB.no kommer med mer.