Helikopter med nattkikkert fant savnet fisker i live

Plukket opp av redningsskøyte utenfor Risør i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fiskeren i 80-åra som ble meldt savnet i ettermiddag ble i 20.30-tida funnet i den 26 fot store båten han forsvant i, omlag 7-8 kilometer nordøst for Gjernestangen ved Risør.

Mannen skal være medtatt men ellers uskadd.

- I 20-tida så mannskapet på et Sea King redningshelikopter en mann ombord i en båt som passet til beskrivelsen. Redningsskøyta Sundt Flyer nådde fram en halvtime seinere, og har nå hentet mannen. Han er i live og blir tatt med inn til land for en legesjekk, sier pressesjef Anders Bang Andersen ved Hovedredningssentralen på Sola til Dagbladet.no.

Den omfattende leteaksjonen ble satt i gang like før klokka 17, etter at bekymrede pårørende hadde meldt fra om at fiskeren ikke hadde kommet i land til forventet tid. Mannen la ut på sjøen klokka 08.30 i morges, og været i området har i perioder vært dårlig, med relativt høye bølger.

I tillegg til helikopteret og to redningsskøyter ble en rekke sivile fartøyer satt i sving i det rundt 15 ganger 20 kilometer store leteområdet. Blant fartøyene var Color Lines SuperSpeed-skip, som la om kursen da nødmeldingen kom.

- Vi har sendt ut takk over radio til alle som deltok i aksjonen. Dette er nok et eksempel på at det går an å finne folk også i mørket når mange fartøyer trår til, sier Andersen.