Helikopter mot hytteraner

Den notoriske innbruddstyven Terje «Vandreren» Larsen (43) er på hyttetur igjen. Hittil har over 700 hytteeiere fått besøk av han. Nå vil politiet ta i bruk helikopter i jakten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor oppnådde bergenseren en tvilsom kjendisstatus da han mottok sin 13. dom for hytteinnbrudd. Den gangen ble han dømt for 450 hytteinnbrudd.

Slapp ut

Etter at han fikk permisjon fra Ringerike kretsfengsel 29. april, har hytteeiere i Østlandsområdet fått merke at Larsen er på ferde igjen. Politiet følger sporene etter ham ettersom meldingene om innbrudd tikker inn. På Ringsaker på østsiden av Mjøsa er det meldt om hele 80 innbrudd den siste tiden. Deretter har han beveget seg over til Stor-Elvdal i Østerdalen og avlagt 30 hytter til en visitt.

I alt har han vært på ulovlig besøk i over 700 hytter i løpet av karrieren, melder Bergensavisen.

Avføring på gulvet

Mønsteret for innbruddene er det samme. Han tar seg inn i hytta, tar for seg av maten og benytter ofte anledningen til å sove over. Av og til benytter han også anledningen til å gjøre fra seg på hyttegulvet. I tillegg til «Vandreren» har han derfor også pådratt seg kallenavnet «Hyttedriter'n».

Larsen beveger seg til fots og tar ikke med seg store verdier fra hyttene han bryter seg inn i. Men forsikringsbransjen vil nødig omtale han som en gentlemannstyv. Selve innbruddet fører til kostbare skader på hyttene.

- Det blir noen tusenlapper for hver gang. Og når du ganger det opp med antall hytter han har besøkt, så er det klart det blir penger av det, sier Jack Frostad i If Skadeforsikring til Bergensavisen.

Helikopter

Nå er det lensmannskontoret på Dovre og Lesja som er i hælene på «Vandreren». For å få bedre oversikt har de bedt om assistanse fra helikopter, men har foreløpig fått avslag.

- Han har virkelig en stor aksjonsradius, og han har kostet mange lensmannskontorer og politidistrikt utallige arbeidstimer, sier politiinspektør Lars Ringvik ved Gudbrandsdalen politidistrikt til Bergensavisen.