Helikopter mot skogbrann i vest

Hyttebrann antente skog i Kvinnherad. Knusktørt i Sør-Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et brannslokkingshelikopter fra Torp flyplass i Sandefjord er på vei til Kvinnherad i Hordaland for å hjelpe til med å få en skogbrann under kontroll. Det er vanskelig terreng og knusktørt i området etter flere uker med minimal nedbør.

- Tre brannstasjoner i Kvinnherad er utkalt med fullt mannskap. Brannen sprer seg i bratt og vanskelig terreng, derfor har vi bedt om hjelp fra brannhelikopteret i Sandefjord, sier vaktkommandør Tronn Eriksen i Bergen brannvesen til Dagbladet.no.

Helikopteret er ventet over brannstedet ved 13-tiden.

Skogen ble påtent av en hyttebrann i det bratte terrenget over tettstedet Valen.

En mann som var i hytta meldte fra om brannen kl. 09.26. Han kom seg uskadd ut.

Fjerde utrykning

Dette er den fjerde utrykningen i vår med helikopteret fra Sandefjord til en stor skogbrann. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap har et fast skogbrannhelikopter - en Bell 214 med kapasitet til å løfte tre tonn vann - på Torp fra 15. april til 15. august.

I tillegg har direktoratet avtale med fire backup-helikoptre: to på Torp, ett i Stavanger og ett i Alta.

- Det er knusktørt i store deler av Sør-Norge, og dette er normalt den farligste sesongen for skogbranner når snøen har smeltet og det blir liggende mye tørt knusk etter tørke, sier senioringeniør Even Skredvig i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap til Dagbladet.no.

Her finner du skogbrannvarselet fra Meteorologisk institutt, som advarer for områdene sør for Stad til over mot svenskegrensa.