Helikopter-piloten omkom

Letemannskaper fant i kveld helikopteret som ble savnet under en flytur fra Værnes på Valdresflya. Piloten omkom i havariet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Helikopteret ble funnet der vi trodde det skulle ligge, sier redningsleder Sølve Hovden til Dagbladet.no.

Helikopteret ble funnet like før klokka 23 i kveld, etter at nødpeilesenderen til maskinen ble lokalisert på fjellplatået.

- Hva kan du si om funnet?

- Det er tydelig at helikopteret har krasjlandet, men vrakrestene er ikke spredd over et stort området. Vi arbeider nå med å sikre skadestedet, blant annet ved å dekke over vraket, sier Hovden.

Transport-oppdrag

Helikopteret av typen Hughes 500 eies av et Stjørdals-firma og skulle transportere gods til Fagernes. Turen skal ta to timer, og helikopteret ble meldt savnet da det ikke nådde fram i rimelig tid.

Piloten som omkom i ulykken regnes som svært erfaren, og han har arbeidet i selskapet i flere år.

Dårlig vær

Kontrollsentralen i Trondheim hadde sist kontakt med helikopteret i 10.45-tida da det var ved Støren. Da helikopteret startet turen fra Værnes var været fint. Men da det kom mot Fagernes ble været dårligere.

I kveld var det dårlig sikt, og snødriv i leteområdet. Et Sea King redningshelikopter som deltok i søket måtte gi tapt for det elendige været. Tre snøscooterpatruljer kjørte innover fjellet da nødpeilesenderen ble lokalisert. Det var en av disse patruljene som fant det havarerte helikopteret.