Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helikopter-ran kan føre til tomme minibanker i Stockholm

Vi har ingen store kontantlagre, sier svensk handelsstand.

POLITIAKSJON: Store politistyrker jobber i løpet av morgentimene i dag med å få tak i ranerne av en verditransportsentral i Västberga utenfor Stockholm. Foto: SCANPIX
POLITIAKSJON: Store politistyrker jobber i løpet av morgentimene i dag med å få tak i ranerne av en verditransportsentral i Västberga utenfor Stockholm. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Verditransportsentral-ranet, som rystet Sverige i morgentimene i dag, kan føre til mangel på kontanter de neste dagene, ifølge di.se.

Den svenske handelsorganisasjonen Svensk Handel advarer nå om at butikkene og minibankene i Stockholms-området kan gå tomme for penger, som følge av at G4S Cash Services-sentralen ble ranet i sekstiden i dag. 

- Ja, absolutt. De står for en stor del av kontantforsyningen. Og blir et sånt anlegg satt ut av spill... Vi har ingen store reservebeholdninger. Det er ingen som har råd til å sitte med det i dag, sier Svensk Handels sikkerhetsansvarlig Dick Malmlund til nyhetsbyrået TT.

- Det er omtrent som at trafikken stopper opp på én av innfartsårene, da stopper hele Stockholm. Det her er akkurat det samme, fortsetter Malmlund. 

En pengetransportsentral ble i morgentimene i dag ranet i Västberga utenfor Stockholm. Svenske TV4 får opplyst at politiet har mange spor etter ranerne.

- Vi har mange spor etter gjerningsmennene, både på åstedet og ved helikopteret, sier en polititalsmann til kanalen.

Heiste opp pengene
Ransalarmen gikk klokken 5.18 i morges. Ranerne landet på taket av bygget i helikopter.

- De slo seg inn gjennom et vindu og sprengte seg så vei videre inn i bygget, sier pressetalsmann Björn Engström ved stockholmspolitiet til Dagbladet.

Ifølge politiet og vitner ble sekker med penger heist opp til helikoptret.
Politiets egne helikoptre ble forhindret fra å ta opp jakten, da betjentene fryktet at området skulle bli sprengt i lufta.

- Det er funnet en veske, som vi mistenker inneholder en sprengladning. Bombeteknikere jobber med den akkurat nå, sier Towe Hägg ved stockholmspolitiet til Dagbladet.

Frykter eksplosjoner

Klokka 06.55 gikk politiets spesialstyrker inn for å gjennomsøke bygningen.

Ranerne brukte flere sprengladninger under sin aksjon, og politiet frykter at det skal være mer sprengstoff igjen i bygget.

Det var flere ansatte på jobb da ranet skjedde, men ingen kom til skade.

Det er foreløpig ikke kjent hvor mye penger ranerne fikk med seg. Politiet går ut i fra at det skal være snakk om svært store beløp.

- Vi kan ikke si noe om hvor mye det er snakk om. Vi gjennomsøker bygget, men kan ikke si noe om hvor ranerne har vært, sier polititalskvinne Tove Hägg til Dagbladet.

Ifølge Expressen var ranerne så lenge som 20 minutter inne i lokalene.

Fant ranshelikopteret

Klokka 08.15, drøye tre timer etter ranet, er ranshelikoptret funnet nord for Stockholm, ifølge Aftonbladet.se.

Politiets pressetalsmann Kjell Lindgren bekrefter funnet at helikopteret ble funnet ved sjøen ved Skavlöten Arninge, omkring tre mil nord fra Västberga der ranet skjedde. 

- Nå jobber vi med å sende ut riksalarm og kontrollerer alle grenseoverganger, sier Lindgren til Aftonbladet.se.

Det svenske helikopterselskapet Roslagens bekreftet tidligere i dag at et av deres maskiner, en Bell 206 Jet Ranger, ble stjålet i løpet av natten.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling