Helikopter styrtet da det skulle sette opp et juletre

I Auckland på New Zealand. Se videoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I morges lokal tid skulle et helikopter være med i arbeidet med å sette opp årets juletre i Auckland på New Zealand, skriver TVNZ. Om bord var helikopterpilot Greg Gribble.

Helikopteret var i lufta og gikk sakte og kontrollert ned da det plutselig krasjet.

Det ser ut som en del av helikopteret treffer kabler og ei mast. Vitner hørte en høy lyd, før de kunne se helikopteret bli snudd rundt før det gikk i bakken.

- Det så ut som det traff masten det akkurat hadde satt opp, sier Lance Sheppart, som var vitne til hendelsen, til TVNZ.

Da flyet gikk ned, ble piloten Gribble kastet halvveis ut av cockpiten som ei filledokke. Mennesker løp til for å hjelpe ham, og han var ute av vraket etter kort tid.

Gribble ble kjørt til sykehuset, men var uskadd og ble skrevet ut etter kort tid.

- Han er litt rystet og litt lei seg, sier Gribbles sønn til ONE News.

Helikopterdeler ble slengt flere hundre meter rundt ulykkesstedet, og lagde det som lignet på kulehull i vinduer i nærheten, skriver TVNZ.

De lokale luftfartsmyndighetene skal etterforske saken.

STYRT: Her har brannmenn kommet til stedet, og piloten er fraktet bort. Foto: SCANPIX/AP PHOTO/NEW ZEALAND HERALD, SARAH IVEY
STYRT: Her har brannmenn kommet til stedet, og piloten er fraktet bort. Foto: SCANPIX/AP PHOTO/NEW ZEALAND HERALD, SARAH IVEY Vis mer