Helikopter styrtet i førerhuset på tankbil

Tankbilen var lastet med 7000 liter diesel. Ingen ble alvorlig skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Til alt hell ble ingen alvorlig skadd da et helikopter styrtet i en tankbil lastet med 7000 liter diesel på Rudskogen i Østfold.

Helikopteret med tre personer om bord styrtet på området der Planbo driver utbygging av sin nye boligfabrikk. Ole Johan Sparby er en av byggearbeiderne som var vitne til den dramatiske styrten.

- Jeg stod oppe på et lasteplan og så helikopteret komme i lav høyde. Det drev og filmet og fløy flere runder over anlegget. Plutselig begynte helikopteret å rotere og gikk sidelengs inn i tankbilen, sier Sparby til Dagbladet.no.

Sterk vind

Han forteller at han stod omkring 15 meter fra helikopterstyrten. Det hele gikk veldig fort og det var noen nervepirrende sekunder, forteller han.

To av personene om bord i helikopteret måtte skjæres ut, men alle tre klarte å krype ut av vraket ved egen hjelp.

Sparby vet ikke noe om årsaken til at helikopteret plutselig kræsjet inn i tankbilen, men han spekulerer i at sterk vind kan være en forklaring.

- Det blåser veldig kraftig her, så det kan ha vært vinden, sier Sparby til Dagbladet.no.

STYRTET I FØRERHUSET: Ingen ble alvorlig skadd da helikopteret styrtet i førerhuset på en tankbil på Rudskogen i Østfold. Foto: JOHN T. PEDERSEN
STYRTET I FØRERHUSET: Ingen ble alvorlig skadd da helikopteret styrtet i førerhuset på en tankbil på Rudskogen i Østfold. Foto: JOHN T. PEDERSEN Vis mer

Brøt ikke ut brann

Brannmannskap var i 13.30-tida i ferd med å skumlegge ulykkesstedet i nærheten av Rudskogen motorsenter.

- Det var tre stykker om bord og ingen skal være alvorlige skadd. Helikopteret landet på førerhuset på en tankbil. Såvidt vi vet var det ingen i tankbilen og det er ikke brutt ut brann, sier operasjonsleder i Østfold politidistrikt Rune Arneberg til Dagbladet.no.

Daglig leder i Planbo Forvaltning, Hans Gunnar Thorsen, sier han foreløpig har liten oversikt over hva som skjedde.

- Vi vet foreløpig veldig lite akkurat nå, bortsett fra at det har skjedd på eller like utenfor vårt fabrikkområde. Vi har folk i området, men jeg kommer ikke fram til dem akkurat nå. Eneste vi vet er at det har gått bra med dem som befant seg i helikopteret, sier Thorsen til Dagbladet.no.

Vitner i området Dagbladet.no har snakket med forteller at det var røykutvikling på stedet. 

- Det ser stygt ut. Helikopteret ligger på taket oppå en tankbil. Alle tre ombord gikk ut av helikopteret på egne ben, men ble fløyet bort. Da hadde alle tre fått krage på seg, sier Yvonne Ringnes Nilsen som er journalist i Rakkestad Avis og er på stedet.

- Vi vet foreløpig ikke hvilken type helikopter det er snakk om, eller hvilket firma som eier det, sier redningleder ved Hovedredningssentralen på Sola, Hans Christensen til Dagbladet.no.

Helikopter styrtet i førerhuset på tankbil

Politiet fikk melding om ulykken i 13-tida.