KRASJET: I gårsdagens helikopterulykke i Gilgit i Pakistan omkom Norges ambassadør Leif H. Larsen og Filippinenes ambassadør. Fot: Maha Mussadaq /The Express Tribune / AP / NTB Scanpix
KRASJET: I gårsdagens helikopterulykke i Gilgit i Pakistan omkom Norges ambassadør Leif H. Larsen og Filippinenes ambassadør. Fot: Maha Mussadaq /The Express Tribune / AP / NTB ScanpixVis mer

- Helikopteret begynte å spinne rundt og rundt, og så traff det bakken

Overlevende ambassadør etter styrten forteller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg så piloten og noen andre dø momentant, og det brant veldig, forteller en av de overlevende ambassadørene etter helikopterstyrten i Pakistan fredag.

Ulykken tok livet av sju personer, inkludert den norske ambassadøren Leif H. Larsen. Nå har Pakistans luftforsvar utgitt vitnesbyrdene til flere av de overlevende diplomatene om bord.

- Helikopteret begynte å spinne rundt og rundt, og så traff det bakken. Jeg så piloten og noen andre dø momentant. Jeg var i midten. Noen klarte å flykte, men det brant veldig, og det ble fort røykfylt i helikopteret, forteller Malaysias utsending, Hasrul Sani Mujtabar, som selv ble skadd i ulykken.

Pakistanske Taliban (TTP) hevdet fredag å stå bak helikopterstyrten, men pakistanske myndigheter mener at ulykken i Naltar skyldtes en teknisk feil.

- De ryktene kan jeg med sikkerhet si er 99,9 prosent usanne. Dette var en trist ulykke som skyldtes teknisk feil, fortalte den argentinske ambassadøren Rodolfo Martin Saravia til luftforsvaret.

Pakistans utenriksminister Aizaz Ahmad Chaudry opplyste fredag at helikopterets svarte boks er funnet, og at de vil finne ut årsaken til styrten. Han fortalte da også at den indonesiske ambassadøren er i en kritisk tilstand med 75 prosent av kroppen dekket av brannskader.

(NTB)

OMKOM: Leif H. Larsen, Norges ambassadør til Pakistan, omkom i ulykken. Foto: Lars Magne Hovtun / NTB Scanpix
OMKOM: Leif H. Larsen, Norges ambassadør til Pakistan, omkom i ulykken. Foto: Lars Magne Hovtun / NTB Scanpix Vis mer