Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Helikopteret falt som en stein

Øyenvitner sier politihelikopteret som styrtet i puben i Glasgow falt fra stor høyde i høy hastighet.

STYRTET: Redningspersonell undersøker området hvor et helikopter styrtet. Det var fredag kveld at et polithelikopter styrtet i taket på en pub i Skottland. Foto: AFP/Scanpix
STYRTET: Redningspersonell undersøker området hvor et helikopter styrtet. Det var fredag kveld at et polithelikopter styrtet i taket på en pub i Skottland. Foto: AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du i Glasgow? Tips oss på telefon 24 00 00 00 eller e-post 2400@db.no

(Dagbladet): Et politihelikopter krasjet fredag kveld i taket på en pub i Glasgow. Tre personer var om bord - to politimenn og en sivil pilot - bekrefter politiet i Skottland på Twitter.

Gordon Smart, som er redaktør for den skotske utgaven av avisa The Sun, sier at helikopteret «falt som en stein».

- Det var et surrealistisk øyeblikk. Det så ut som om det falt fra stor høyde i stor fart. Det var ikke noen ildkule, og det var ikke noen eksplosjon, sier han til Sky News.

- Kunne ikke puste Årsaken til ulykken er så langt ikke kjent. Det er foreløpig ikke kommet bekreftede meldinger om skadde eller omkomne, men Skottlands førsteminister Alex Salmond sier man må forberede seg på at liv kan ha gått tapt.

Flere kilder sier helikopteret har gått delvis gjennom det flate taket på den én etasjers bygningen. TV-bilder viser haleroret som så vidt stikker opp av taket. Det var mange gjester på puben The Clutha, hvor et band spilte da ulykken skjedde.

- Du kunne ikke puste på grunn av alt støvet. Du kunne ikke se noe. Vi klorte oss til veggene for å finne nødutgangen. Noen personer hadde hodeskader, sier Grace MacLean, som var gjest på puben, til Sky News.

- Rundt 120 personer inne i puben Øyenvitne Fraser Gibson (34) var inne i puben, hvor det ble arrangert en konsert, da helikopteret traff taket.

- Det hørtes ut som en gigantisk eksplosjon. Deler av rommet ble dekket av støv. Vi visste ikke hva som hadde skjedd. Det oppsto panikk og folk forsøkte å komme seg ut døra, sier han til BBC.

- Jeg vil si at det var rundt 120 personer inne i puben. Mange greide å komme seg raskt ut men det er vanskelig å si hvor mange som ble sperre inne i den andre halvdelen av baren, fortsetter han.