Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Helikopteret hadde ingen problemer før det traff høyspentledningen

Tommy (24) sto bare meter unna da luftambulansen styrtet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tommy Brurberg Hansen (24) ble i dag vitne til at et en luftambulanse med tre personer om bord styrtet i bakken ved Sollihøgda i Hole kommune. To personer omkom og en person ble hardt skadd i helikopterulykken.

Luftambulansen kom til Sollihøgda for å ta med seg en mann som var skadd i en trailervelt kort tid i forveiene.

- Vi var de første som kom til stedet da lastebilen veltet. Vi sto og ventet på å avgi forklaring til politiet, da luftambulansen kom, forteller Tommy Brurberg Hansen.

Traff med fronten Han forteller at helikopteret ikke så ut til å ha noen problemer før det traff høyspentledningen, en distribusjonsledning med 22 000 volt, ifølge Ringeriks-kraft. 

- Det kom ganske klart fram at de ikke så høyspentledningen. De traff den med nesa på helikopteret. Høyspentledningen kom i kontakt med rotoren, så smalt og gnistret det. Rotoren stoppet momentant og helikopteret datt rett ned cirka 15 meter. Det var veldig sykt å se på,  sier han.

Politiet har enda ikke kommentert årsaken til styrten som skal granskes av havarikommisjonen.

Livredning Ifølge Brurberg Hansen var både politiet, ambulanse og brannvesen var på stedet da helikopteret styrtet.

Han forteller at de skadde ble hentet ut av helikoptret og det ble startet livredning med en gang.

-  Det gikk veldig automatisk. Alle stormet bort, det var ganske imponerende. Vi andre som var der bisto med det vi kunne, sier 24-åringen, som forteller at de bisto med å bære førstehjelpsutstyr og bårer fram til stedet.

Dessverre sto to liv ikke til å redde. De omkomne er begge ansatt i Norsk luftambulanse. 

- Det er en trist dag for luftambulansetjenesten, sier generalsekretær Erik Kreyberg Normann i Stiftelsen Norsk Luftambulanse under en pressekonferanse hos Norsk Luftambulanse litt før klokka 14 i dag.