- Helikopteret snudde og forvandlet seg til en ildkule

USA mistet sitt femte helikopter i Irak på knappe tre uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Et amerikansk troppetransport-helikopter krasjet nær Bagdad i dag, og sendte flammer og svart røyk over den irakiske hovedstaden, hvor amerikanske og irakiske styrker er i ferd med å sette inn en storoffensiv for å få stanset krigshandlingene.

Med den femte helikopterstyrten på knappe tre uker, spørs det om irakiske opprørere har skiftet taktikk og tatt i bruk mer sofistikerte våpen.

Mistet fem helikoptre

Irakiske vitner fortalte at de så helikopteret fikk problemer etter angrep fra bakken. Det amerikanske militæret tror alle syv om bord døde i helikopterstyrten.

En sunnigruppering med tilknytning til terrornettverket al-Qaida har påtatt seg ansvaret for nedskytingen, melder nyhetsbyrået AP.

- Vi sier til fienden at disse aksjonene er et sikkert tegn på at Gud gir oss seier, sa sunnigruppen i en pressemelding kunngjort på internett.

En anonym amerikansk tjenestemann sier imidlertid til AP at helikopteret, som gikk ned mellom Bagdad og Fallujah, trolig skyldtes mekaniske problemer.

Med dagens helikopterstyrt har amerikanerne mistet fem helikoptre og 28 tjenestemenn siden 20.januar, sa talsmann for de amerikanske styrkene i Irak til nyhetsbryået Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer