Helikopterjakt på nøkkeltyver

Tyver kom i går unna med hjemmehjelpsuniformer og en nøkkel som gir adgang til hjemmene til 280 pleietrengende i Ås kommune.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  De har stjålet hjemmehjelpsbilen, med en generalnøkkel til 280 brukere og hjemmehjelpsuniformer, opplyser operasjonsleder ved Follo politidistrikt Trond Svenkerud.

Generalnøkkelen brukes til å åpne nøkkelskap, der husnøklene til brukerne oppbevares. Nå frykter politiet at tyvene vil bruke nøkkelen til å rane de pleietrengende for penger og medisiner.

Sporløst forsvunnet

-  Det er en veldig sårbar gruppe. Grunnen til at pleierne har generalnøkkel, er at brukerne ofte har vanskeligheter med å åpne dørene selv, sier Svenkerud.

Det var ved 15.20 tida i går ettermiddag at tyvene kom til Granheimtunet Omsorgsbolig i Ås. En mann av utenlandsk opprinnelse er observert mens han tok seg inn i bilen til hjemmehjelpen i kommunen. Bilen er ikke observert siden den forlot omsorgsboligen.

-  Vi jakter på bilen med alle tilgjengelige mannskaper, deriblant politihelikopter, sier Svenkerud.

Beboerne er advart

Ås kommune jobbet i går på spreng med å samle inn nøkler fra alle oppbevaringsskapene, i håp om å komme tyvene i forkjøpet.

-  Jeg håper dette skal gå bra, sier ordfører Johan Alnes i Ås kommune fortvilet.

Berit Trobe Dahlgren, rådmann i Ås kommune, er også engasjert i saken.

-  Vi er ute og samler inn alle nøklene som gir adgang til leilighetene, og har gitt beskjed til alle om at de ikke må slippe inn noen de ikke kjenner, sier Dahlgren.