Helikopterkrasj i luksusbygg: - Det var som et lite jordskjelv

To er døde etter helikopterulykka i London, i gatene er det store flammer, vrakrester og knuste biler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge øyenvitner tumlet helikopteret ut av tåka og smalt inn i krana som sto ved St. George's Wharf Tower i Vauxhall. Vrakrester og flybensin ligger i gata, og flere biler skal stå i brann, etter ulykka som skjedde ved 09-tida norsk tid.

Ved 1030-tida meldte Scotland Yard at minst to personer mistet livet i ulykka. Ni personer skal være sendt til sykehus, ifølge Sky, hvor av en er kritisk skadd.

En av de skadde er sjåføren av en bil som nå står i brann. Han ble hjulpet ut av bilen av redningsmannskaper, ifølge BBC.

Redningsmannskaper søker nå i Themsen, etter at flere ofre fryktes ligge i elva.

Den 180 meter høye skyskraperen St. George's Wharf Tower er under oppføring og skal i ferdig stand ha 50 etasjer med noen av Londons mest eksklusive luksusleiligheter. Strukturen blir et av Europas høyeste bygninger som er øremerket leiligheter, med servicetjenester fra fasjonable Harrod's.

Et inferno Sarah-Beth Casey, som bor i en leilighet like ved ulykkesstedet, sier til Sky:

- Vi hørte at helikopteret krasjet, vi hadde allerede hørt tydelig at helikopteret fløy lavt. Jeg så opp, og da var det vrakrester over alt og et inferno rett bak oss.

- Jeg hørte eksplosjonen og det hørtes ut som et lite jordskjelv eller en gasseksplosjon, sier Casey.

Helikopteret krasjet i ei kran som sto over St. George's Wharf Tower i området Vauxhall sentralt i London, og skal så ha ramlet ned på to biler som sto på bakken.

Varsellampe - Heldigvis hadde en av sjåførene akkurat gått ut av bilen sin. Vi veti kke hvor den andre sjåføren befinner seg, sier Bruce Grain, brannsjef og en av de første som ankom stedet, til Sky.

PÅ BAKKEN: Her ligger litt av krana som helikopteret krasjet inn i. Foto: AP / NTB Scanpix
PÅ BAKKEN: Her ligger litt av krana som helikopteret krasjet inn i. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

- Store flak fra helikopteret ligger i veibanen, og det er vrakrester fordelt på tre nærliggende bygninger, sier Grain.

Ifølge luftfartsekspert må alle høye bygninger i London ha en varsellampe på taket, nettopp for å varsle eksempelvis helikopterpiloter.

- Spørsmålet er om det var varsellampe på krana, og om piloten kunne se den i tåka, sier Yates.

- Ikke terror - Ingenting tyder på at dette hadde noen forbindelse til terror, sier en talsmann for antiterrorenheten ved London-politiet, ifølge NTB.

Bilder fra stedet viser flammer og svart røyk som stiger opp fra området. Ambulanser, politi og over 60 brannmenn kom raskt til stedet.

KAN FALLE: Ifølge brannvesenet i London er det fare for at krana som henger langs siden på St. George's Tower kan falle ned. Foto: AP / NTB Scanpix
KAN FALLE: Ifølge brannvesenet i London er det fare for at krana som henger langs siden på St. George's Tower kan falle ned. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

- Det var ganske mye flammer og en stor røyksky. Det skjedde ikke på veien, men i et byggeområde hvor de jobber med det nye Nine Elms-området, sier Quinn Murray som var vitne til styrten, til BBC.

Wandsworth Road nær stasjonen Vauxhall i den britiske hovedstaden er blitt stengt. Også tog- og T-banetrafikken der er stanset. Området ligger på sørbredden av Themsen. Det skal ha vært mye tåke i området, men årsaken til hendelsen var ikke umiddelbart kjent.

STOR UTRYKNING: Et sekstitalls brannfolk og store politistyrker rykket ut til skadestedet. Foto: EPA / NTB Scanpix
STOR UTRYKNING: Et sekstitalls brannfolk og store politistyrker rykket ut til skadestedet. Foto: EPA / NTB Scanpix Vis mer