Helikopterlegen (39) innrømmer 11 av 77 tiltalepunkter

- Dette er en stor belastning for jentene, sier bistandsadvokat.

STOR DOKUMENTMENGDE: Før rettssaken startet i dag ble det trillet store dokumentmengder inn i Hamar tingrett. 39-åringen må svare for 39 tiltalepunkter. Foto: JOHN T. PEDERSEN
STOR DOKUMENTMENGDE: Før rettssaken startet i dag ble det trillet store dokumentmengder inn i Hamar tingrett. 39-åringen må svare for 39 tiltalepunkter. Foto: JOHN T. PEDERSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag startet rettssaken mot overlegen (39) fra Hedmark, som er tiltalt for over 70 forskjellige straffbare forhold, blant annet for å ha truet barn til seksuelle handlinger, for tre voldtektsforsøk, for å ha gjennomført flere samleier med et barn, og for å ha befølt ei jente da hun lå i narkose på overasjonsborde på sykehuset i Elverum. Legen har nå mistet stillingen som overlege.

Av de 77 tiltalepunktene erkjente han i retten i dag bare 11.

I ni tilfeller å ha forledet jenter til å sende ham nakenbilder. Han nekter derimot for å ha forledet jenter til å utføre handlinger som påtalemyndigheten mener kan sidestilles med voldtekt.

Han innrømmer også å ha lurt en mann til å gi ham 25 000 kroner for ikke å gå til politiet, og i ett tilfelle å ha tatt bilder av ei jente i dusjen.

23 jenter 23 jenter er fornærmet i saken. Inger Johanne Reistad Hansen bistår alle de 23.

- Cirka ti av jentene skal avgi forklaring i retten. Dette er jentene som er over 16 år. Det er en stor belastning for dem. De opplever det som ubehagelig og synes det er vanskelig, men skjønner også at de må gjøre det om den tiltalte skal kunne domfelles, sier Reistad Hansen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer