- Helikopterlegen prøvde å presse ut venner og kollegaer

Ifølge politiet i Hedmark.

VENNER OG KOLLEGAER: Politiinspektør ved Hedmark politidistrikt, Rolf Thoresen, sier til Østlendingen at 38-åringen som er siktet for å ha presset seks jenter til å sende sexbilder av seg selv, skal ha prøvd å presse venner og kollegaer for penger. FOTO: YSTAD/SVEINUNG UDDU, Dagbladet
VENNER OG KOLLEGAER: Politiinspektør ved Hedmark politidistrikt, Rolf Thoresen, sier til Østlendingen at 38-åringen som er siktet for å ha presset seks jenter til å sende sexbilder av seg selv, skal ha prøvd å presse venner og kollegaer for penger. FOTO: YSTAD/SVEINUNG UDDU, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den overgrepsiktede anestesioverlegen (38) har siden oktober vært siktet for å ha truet seks jenter til å sende sexbilder av seg selv via mobiltelefon, samt for å ha befølt en mindreårig jente i narkose.  

38-åringen er også siktet for å ha drevet med utpressing mot så mange som 10 personer.  

Ifølge Østlendingen denne utpressingen være rettet mot venner og kollegaer.  

- Jeg kan bekrefte at politiet mistenker ham for å ha presset både venner og kolleger for penger. Det vil si, tidligere venner er vel et mer korrekt uttrykk å bruke, sier politiinspektør Rolf Thoresen til avisa.  

Thoresen kan ikke si noe om hvilke metoder den mistenkte overlegen skal ha bruk ved utpressingsforsøkene han er mistenkt for.  

Politiinspektøren forteller til Østlendingen at utpressingen skal ha samme størrelsesorden som et tilfelle som er anmeldt på Sunnmøre. Her skal 38-åringen ha presset en millionær i 60-årene for 120 000 kroner.    

38-åringen selv erkjenner straffeskyld for å ha truet til seg nakenbilder av de seks mindreårige jentene, og for å ha drevet økonomisk utpressing av mannen fra Sunnmøre.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer