- Helikopterlegen prøvde å presse ut venner og kollegaer

Ifølge politiet i Hedmark.

VENNER OG KOLLEGAER: Politiinspektør ved Hedmark politidistrikt, Rolf Thoresen, sier til Østlendingen at 38-åringen som er siktet for å ha presset seks jenter til å sende sexbilder av seg selv, skal ha prøvd å presse venner og kollegaer for penger. FOTO: YSTAD/SVEINUNG UDDU, Dagbladet
VENNER OG KOLLEGAER: Politiinspektør ved Hedmark politidistrikt, Rolf Thoresen, sier til Østlendingen at 38-åringen som er siktet for å ha presset seks jenter til å sende sexbilder av seg selv, skal ha prøvd å presse venner og kollegaer for penger. FOTO: YSTAD/SVEINUNG UDDU, DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den overgrepsiktede anestesioverlegen (38) har siden oktober vært siktet for å ha truet seks jenter til å sende sexbilder av seg selv via mobiltelefon, samt for å ha befølt en mindreårig jente i narkose.  

38-åringen er også siktet for å ha drevet med utpressing mot så mange som 10 personer.  

Ifølge Østlendingen denne utpressingen være rettet mot venner og kollegaer.  

- Jeg kan bekrefte at politiet mistenker ham for å ha presset både venner og kolleger for penger. Det vil si, tidligere venner er vel et mer korrekt uttrykk å bruke, sier politiinspektør Rolf Thoresen til avisa.  

Thoresen kan ikke si noe om hvilke metoder den mistenkte overlegen skal ha bruk ved utpressingsforsøkene han er mistenkt for.  

Politiinspektøren forteller til Østlendingen at utpressingen skal ha samme størrelsesorden som et tilfelle som er anmeldt på Sunnmøre. Her skal 38-åringen ha presset en millionær i 60-årene for 120 000 kroner.    

38-åringen selv erkjenner straffeskyld for å ha truet til seg nakenbilder av de seks mindreårige jentene, og for å ha drevet økonomisk utpressing av mannen fra Sunnmøre.  

Politiet mener å ha identifisert 30 ofre i saken, men har fokusert etterforskningen rundt 20 av sakene som er av mer alvorlig karakter. 

Utga seg for å være «Elin» «I perioden fra januar 2009 til september 2010 utga 38-åringen seg for å være «Elin» på 12 år eller «Victoria» på 14 år og ble «sms-venninne» med flere unge jenter i alderen 11-16 år, for så å forlede jentene til å la seg fotografere og filme i seksuelle situasjoner og sende ham materialet til to mobiltelefoner. Han tilbød og sendte også kontantkort til flere av jentene.», het det i den opprinnelige siktelsen mot legen.  

Etter å ha sendt nakenbilder av ett offer til et annet for å lure jentene til å tro at de var på like fot, skal han ha tvunget dem til å sende stadig flere og grovere filmer og bilder.

Hvis ikke skal han ha truet med å legge bilder han allerede hadde ut på Internett, eller sende dem til vennene deres.  

Mannen er også siktet for utpressing etter at han overfor voksne menn brukte barnepornoen til å utgi seg for ungjenter, for så å kreve penger for å la være å avsløre den kompromitterende MMS-utvekslingen. Det er denne delen av forbrytelsene overlegen skal ha forsøkt å tjene store penger på.    

I desember ble mannen fratatt autorisasjonen som lege «på grunn av atferd som anses uforenlig med yrkesutøvelsen.»

Mannens forsvarere har ikke besvart Dagbladets henvendelser.

SIKTET: Den 38-årige overlegen fra Hedemark er siktet for å ha truet seks jenter til å sende sexbilder av seg selv, samt presse ti personer for penger. Foto: Privat
SIKTET: Den 38-årige overlegen fra Hedemark er siktet for å ha truet seks jenter til å sende sexbilder av seg selv, samt presse ti personer for penger. Foto: Privat Vis mer