Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helikopterlegen tiltalt for nytt overgrep

Skal ha hatt flere samleier med et barn.

JOBBET HER:  Den overgrepssiktede legen fra Hedmark jobbet på Elverum sykehus. Et av overgrepene skal ha skjedd på en operasjonsstue på sykehuset. Foto: Henning Lillegård
JOBBET HER: Den overgrepssiktede legen fra Hedmark jobbet på Elverum sykehus. Et av overgrepene skal ha skjedd på en operasjonsstue på sykehuset. Foto: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere legen fra Hedmark som skal ha truet unge jenter til å utføre seksuelle handlinger med seg selv, er nå også tiltalt for å ha hatt flere samleier med et barn.

39-åringen er fra før tiltalt for å ha fått fem unge jenter til å utføre seksuelle handlinger. Jentene skal ha filmet seg selv med mobiltelefon og sendt opptaket videre til legen. Disse handlingene bør sidestilles med voldtekt, ifølge tiltalen.

Han er også tiltalt for å ha befølt en jente mens hun lå i narkose på operasjonsbordet.

I den nye tiltalebeslutningen er det nå kommet inn et ekstra punkt.

Mannen er tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med et barn under 16 år. Ved flere anledninger høsten og vinteren 2004-2005 skal han ha hatt samleie med ei jente født i 1989. Han skal også ha hatt munnsex med henne. De angivelige overgrepene skal blant annet ha skjedd på en campingplass og et vertshus i Hedmark.

Få dager før rettssaken 39-åringens forsvarer, advokat Krister Øie Braute, ønsker foreløpig ikke å kommentere den siste utviklingen i saken.

- Vi fikk vite om dette først i dag, og jeg har ikke hatt mulighet til å snakke med klienten min ennå, sier Braute til NTB.

Han reagerer på at tiltalen ble utvidet så kort tid før rettssaken. Saken begynner i Hedmarken tingrett mandag.

- Vi har jo holdt på med denne saken i nokså lang tid, og jeg er litt forundret over at det kommer nå rett før saken skal begynne, sier han, og tilføyer:

- Det er ønskelig å få rimelig tid på seg for å gjøre de forberedelser som er nødvendig. Det hadde vært mer ryddig om dette hadde blitt lagt fram tidligere.

Aktor, førstestatsadvokat Arne Ingvald Dymbe var ikke tilgjengelig for kommentar onsdag.

Omfattende tiltale 39-åringen må svare for en tiltale på mer enn 70 straffbare forhold når han møter i Hedmarken tingrett på Hamar mandag. Noen dreier seg om å ha tvunget unge jenter til å utlevere bilder av seg selv i seksuelle situasjoner. Den tidligere legen skal også ha presset 14 menn for til sammen 600.000 kroner.

Det er 42 fornærmede i saken. 21 av disse er kvinner, og 18 av dem var mindreårige da overgrepet skal ha funnet sted.

Mannen innrømmer å ha hatt kontakt med noen av jentene, men nekter straffskyld etter tiltalen. Han skal også ha vedgått utpressing av en millionær fra Sunnmøre.

- Når rettssaken nå begynner, vil vi få fram fakta. Så får vi se i hvilken grad de stemmer med de bestemmelser Statsadvokaten anvender, sier Braute.

Førstestatsadvokaten har tidligere varslet at han vurderer å legge ned påstand om forvaring på inntil ti år for den tidligere legen. Det er urimelig, mener forsvareren.

- Vi kan ikke se ut fra dokumentene at det er faktisk eller rettslig grunnlag for forvaring, sier Braute.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media