- Helikopterpiloten som krasjet i skyskraper skulle aldri ha fløyet

Ifølge amerikanske luftfartsmyndigheter manglet han sertifikater for å fly i dårlig sikt.

LANDET PÅ TAK: Bare piloten omkom da et helikopter mandag landet på taket av denne skyskraperen, Axa Equitable, under dårlige siktforhold. Nå viser det seg at han ikke hadde tillatelse til å være i lufta under de rådende forholdene. Foto: NTB Scanpix
LANDET PÅ TAK: Bare piloten omkom da et helikopter mandag landet på taket av denne skyskraperen, Axa Equitable, under dårlige siktforhold. Nå viser det seg at han ikke hadde tillatelse til å være i lufta under de rådende forholdene. Foto: NTB ScanpixVis mer

Piloten som mandag krasjlandet på taket av en 54 etasjer høy bygning i New York, hadde ikke engang lov til å være i lufta under de rådende værforholdene.

Det meldte NBC tirsdag, med henvisning til en talsperson fra den amerikanske luftfartsadministrasjonen FAA.

KRASJET PÅ TAK: Borgermester i New York. Bill De Blasio, mener at denne videoen viser helikopteret som krasjet inn i en skyskraper på Manhattan, ifølge CNN. Vis mer

Ifølge talspersonen manglet piloten Timothy McCormack sertifikater som ville ha tillatt ham å fly med en sikt under tre miles - knappe fem kilometer - slik forholdene var før krasjlandingen.

Falmet heltestatus

Til The Hill opplyser en talsmann for FAA at «piloten var ikke kvalifisert for instrumentflyging, som kreves for å fly under dårlig sikt».

Den nye informasjonen kommer dagen etter at pilotens bror Michael hyllet ham som en helt.

- Det er en virkelig heltegjerning, sa broren om at McCormack hadde fått helikopteret ned på et tak.

NØDLANDING: Her landet piloten Timothy McCormack. Foto: NTB Scanpix
NØDLANDING: Her landet piloten Timothy McCormack. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Piloten selv var den eneste som mistet livet under nødlandingen.

Likevel var sammenstøtet hardt nok til at de som var i bygningen ifølge New York-guvernør Andrew Cuomo kjente at den ristet.

Tok fyr under landing

Cuomo opplyste til CNN at helikopteret krasjet under nødlandingen og deretter tok fyr.

- Helikoptre har ikke landet på toppen av bygninger på mange tiår, og skulle ikke ha vært i området med mindre det hadde tillatelse fra LaGuardia flyplass, sa Cuomo.

Det er det lite som tyder på at det hadde.

STYRTET: Et helikopter styrtet i New York. Video: CNN. Vis mer