Helikopterranere sprengte seg inn i verditransportsentral

Forsvant med stort beløp fra verditransportsentral i Stockholm.

HER FORSVINNER RANERNE: Minst fire ranere sto tidlig i morges bak et svært spektakulært ran i Stockholm. Foto: Björn Lockström
HER FORSVINNER RANERNE: Minst fire ranere sto tidlig i morges bak et svært spektakulært ran i Stockholm. Foto: Björn Lockström Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): En pengetransportsentral i Västberga utenfor Stockholm ble tidlig onsdag morgen utsatt for et spektakulært ran.

Ifølge politiet og vitner ble sekker med penger heist opp til et helikopter som landet på taket av sentralen, og fyrte av flere sprengladninger for å nå sitt mål.

- Minst to ranere landet på taket med helikopter, sier pressetalsmann Björn Engström ved stockholmspolitiet til Dagbladet.

- De slo seg gjennom et vindu, og sprengte seg så vei videre inn i bygget.

Klokka 08.15, drøye tre timer etter ranet, er ranshelikoptret funnet nord for Stockholm, ifølge Aftonbladet.se.

Et øyevitne forteller til den svenske avisen at helikopteret ble funnet ved sjøen ved Skavlöten Arninge, omkring tre mil nord fra Västberga der ranet skjedde. Det svenske helikopterselskapet Roslagens bekreftet tidligere i dag at et av deres maskiner, en Bell 206 Jet Ranger, ble stjålet i løpet av natten.

 

BEVÆPNET POLITI:
Ifølge politiet og vitner ble sekker med penger heist opp til et helikopter som landet på taket av sentralen. Her tar politiet seg inn i sentralen.


Foto: Pontus Lundahl / Scanpix
BEVÆPNET POLITI: Ifølge politiet og vitner ble sekker med penger heist opp til et helikopter som landet på taket av sentralen. Her tar politiet seg inn i sentralen. Foto: Pontus Lundahl / Scanpix Vis mer

Sprengladning mot politiet

Ranerne heiste opp sekker med penger til helikopteret, før de forsvant - ifølge Engström i nordlig retning.

- Minst fire personer deltok i ranet, men det kan se ut som mange flere var med på dette, sier Ulrika Lönngren ved politiet i Söderort til Aftonbladet.

- Dette er veldig spektakulært. Jeg har aldri vært med på noe liknende, fortsetter hun.

Ransalarmen kom klokken 5.18 i morges. Klokka 06.55 gikk politiet spesialstyrker inn for å gjennomsøke bygningen.


Flere på jobb

Foto: Pontus Lundahl / Scanpix
Foto: Pontus Lundahl / Scanpix Vis mer

Polititalsmann Björn Engström opplyser til Dagbladet at det var ansatte på jobb under ranet, men at ingen skal ha kommet fysisk til skade. Politiet jobber nå med å sikre åstedet og området rundt, for å forsikre seg om at det er trygt å oppholde seg i området.

Politiets eget helikopter ble forhindret fra å ta opp jakten, fordi det selv ble rammet av en sprengladning.

 - Politihelikopteret vårt ble satt ut av av spill. En sprengladning forhindret det i å ta av. Dette er forferdelig organisert. Jeg har aldri vært med på noe liknende, sier Ulrika Lönngren, politistasjonssjef ved det lokale politiet til Expressen


Stort beløp

- Hvor mye penger har de fått med seg?

- Det dreier seg om veldig mye penger, sier hun. Ranerne, som skal ha vært væpnet med automatvåpen, landet på taket av sentralen. Flere gjerningsmenn skal deretter ha hoppet ut.
Foto: Pontus Lundahl / Scanpix
Foto: Pontus Lundahl / Scanpix Vis mer

Etter å ha landet på taket skal ranerne ha brukt en slegge til å slå seg inn i bygningen gjennom vinduene.

- Vi søker nå gjerningsmennene med alle hjelpemiddel, helikopter, radar - alt! Vi har satt inn så mye ressurser vi kan, sier pressetalsmann Björn Engström.

Han sier til Dagbladet at det er ukjent hvem som eier helikopteret som ranerne brukte.

Politiet har rekvirert flere helikoptre fra andre deler av landet, men ved 08.30-tiden var de fremdeles ingen på plass.

Politet sperret veien ved Myttingen helikopterbase på Värmdö. 

Foto: Pontus Lundahl / Scanpix
Politet sperret veien ved Myttingen helikopterbase på Värmdö. Foto: Pontus Lundahl / Scanpix Vis mer
ORGANISERT RAN: En verditransportsentral i Västberga utenfor Stockholm ble tidlig onsdag morgen utsatt for et spektakulært ran. Ifølge politiet og vitner ble sekker med penger heist opp til et helikopter som landet på taket av sentralen. Foto: Pontus Lundahl/SCANPIX
ORGANISERT RAN: En verditransportsentral i Västberga utenfor Stockholm ble tidlig onsdag morgen utsatt for et spektakulært ran. Ifølge politiet og vitner ble sekker med penger heist opp til et helikopter som landet på taket av sentralen. Foto: Pontus Lundahl/SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer