BLE NEDGRADERT: Det var et helikopter fra CHC Helikopter Service som havarerte ved Turøy på Sotra utenfor Bergen fredag. Selskapet ble nylig nedgradert av kredittratingbyrået Moody's, ifølge Bloomberg. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
BLE NEDGRADERT: Det var et helikopter fra CHC Helikopter Service som havarerte ved Turøy på Sotra utenfor Bergen fredag. Selskapet ble nylig nedgradert av kredittratingbyrået Moody's, ifølge Bloomberg. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.Vis mer

Helikopterselskap i økonomiske vansker

Selskapet CHC Helikopter Service, som eier helikopteret som styrtet utenfor Bergen fredag, ble nylig nedgradert av kredittratingbyrået Moody's.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Bloomberg skyldes det at selskapet ikke overholdt fristen for betaling på obligasjonslån som forfaller i 2020, skriver Dagens Næringsliv.

Det canadiske firmaet klarte ikke å gjennomføre en rentebetaling for to uker siden. Det har fått 30 dagers frist til å betale eller å bli erklært misligholdt. Selskapet kan ende opp med å begjære oppbud dersom det ikke klarer å betale innen den nye fristen.

Moody's anbefaler selskapet å be kreditorene om hjelp eller å restrukturere gjelden i 2016. Talskvinne Susan Gordon i CHC ønsket ikke å bidra til ytterligere spekulasjoner overfor Bloomberg, skriver avisa.

Helikoptermodellen EC225 Super Puma har vært involvert i fem ulykker på fire år i Storbritannia. Luftfartstilsynet har inntil videre innført flyforbud for helikoptertypen. Det dreier seg om et 20-talls helikoptre.

Britiske luftfartsmyndigheter og produsenten Airbus har også innført flyforbud.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram