Helikopterstopp etter ulykke, oljearbeidere kommer ikke hjem

Alle Statoils Sikorsky-helikoptre satt på bakken for halesjekk.

ALLE BLIR SJEKKET:  En tekniker  sjekker rotoren på  Sikorsky S-92A helikopter på Flesland tilhørende CHC ved en tidligere anledning. Foto: Torstein Bøe, NTB Scanpix.
ALLE BLIR SJEKKET:  En tekniker  sjekker rotoren på  Sikorsky S-92A helikopter på Flesland tilhørende CHC ved en tidligere anledning. Foto: Torstein Bøe, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Klokka 16 tirsdag opplyser Statoils pressetalsmann Morten Eek at helikoptrene til og fra de tre største basene - Bergen, Stavanger og Kristiansund - vil komme i gang igjen fra sein ettermiddag/kveld. Allikevel vil det gå noen dager normal trafikkflyt er tilbake, sier Eek til Dagbladet.

(Dagbladet): Oljearbeidere på norsk sokkel risikerer fra en til flere dager ekstra ute på plattformene etter at samtlige Statoil-helikoptre ble satt på bakken klokka 09 tirsdag morgen.

Det er produsenten av Sikorsky S-92A som har beordret inspeksjon av halerotoren på samtlige helikoptre etter en alvorlig hendelse med samme type på skotsk sokkel 28. desember.

Et helikopter spant rundt og skar hull i dekket under en landing på plattformen West Franklin. Helikopteret kom fra selskapet CHC.

Bristow Norway og CHC opererer 13 Sikorsky S-92-helikoptre for Statoil: seks i Bergen, to i Stavanger, to i Kristiansund og ett hver i Florø, Brønnøysund og på Statfjord B-plattformen.

Må ikke stenge

- Vi har ikke fått melding om mistanke om feil på noen av helikoptrene som opererer for Statoil. Vi er blitt forberedt på at det kan gå noen dager før all trafikk er i gang igjen. Dermed vil ikke alle mannskaper komme til land og nye ut etter den opprinnelige tiden, sier Statoils pressetalsmann på norsk sokkel, Morten Eek, til Dagbladet ved 14-tiden tiden.

Da var bare det ene helikopteret i Brønnøysund klarert som ferdig sjekket.

Han understreker at det ikke er noe som tyder på at produksjonen må stenges ned.

De to selskapene har tilsammen ca. 40 flighter om dagen til og fra Statoil-installasjoner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer