KRASJLANDING: Et sivilt helikopter fra Pegasus krasjlandet i dag på Hjerkinn i dovre kommune. Fem personer var involvert i ulykka, hvor to ble lettere skadd. Foto: NRK Hedmark og Oppland / Geir Olav Slåen / NTB scanpix
KRASJLANDING: Et sivilt helikopter fra Pegasus krasjlandet i dag på Hjerkinn i dovre kommune. Fem personer var involvert i ulykka, hvor to ble lettere skadd. Foto: NRK Hedmark og Oppland / Geir Olav Slåen / NTB scanpixVis mer

Helikopterstyrt på Hjerkinn

To personer lettere skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): NRK melder at et sivilt helikopter har krasjet ved militærfeltet på Hjerkinn i Oppland.

- Vi fikk inn en melding klokka 12.03 om en helikopterstyrt på Hjerkinn skytebane, sier redningsleder i Hovedredningssentralen Sør-Norge, Owe Frøland til Dagbladet.

I en pressemelding fra Forsvarsbygg skriver de at helikopteret styrtet fra lav høyde rett etter avgang i Hjerkinn skytefelt på Dovre.

« I forbindelse med rutinemessig rekognosering av skytefeltet som en del av ryddingen og tilbakeføringen av det tidligere militære skytefeltet gikk helikopteret ned rett etter avgang i dag formiddag klokken 12. Årsaken til ulykken er ikke kjent.», står det i meldinga.

Det skal ha vært fem personer om bord i helikopteret. To skal ha blitt lettere skadd og tre kom fra ulykka uskadd. En av de tre passasjerene skal ha vært en ung gutt.

- Pilot og co-pilot er bevisste og lettere skadd. De tre som satt bak i helikopteret er uskadde, opplyser Hallgeir Haugen ved Gudbrandsdal politidistrikt til Dagbladet.

- Det var tre menn, en kvinne og en gutt om bord. De tre som satt bak, var tilsynelatende uskadd, sa  Hallgeir Haugen til NTB.

- Det er ikke fare for livet til noen av de skadde. De blir håndtert av helsepersonell på stedet, sier Frøland.

Innleid helikopter Helikopteret var innleid av Forsvarsbygg.

- Helikopteret var fra selskapet Pegasus, og har en flygekontrakt for å fly mannskaper og utstyr for Forsvaret, sier Haugen.

Det er ikke klart hva som forårsaket ulykka, men Haugen forteller at Havarikommisjonen rutinemessig er varsla.