Helikopterstyrt på Hjerkinn

To personer lettere skadd.

KRASJLANDING: Et sivilt helikopter fra Pegasus krasjlandet i dag på Hjerkinn i dovre kommune. Fem personer var involvert i ulykka, hvor to ble lettere skadd. Foto: NRK Hedmark og Oppland / Geir Olav Slåen / NTB scanpix
KRASJLANDING: Et sivilt helikopter fra Pegasus krasjlandet i dag på Hjerkinn i dovre kommune. Fem personer var involvert i ulykka, hvor to ble lettere skadd. Foto: NRK Hedmark og Oppland / Geir Olav Slåen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): NRK melder at et sivilt helikopter har krasjet ved militærfeltet på Hjerkinn i Oppland.

- Vi fikk inn en melding klokka 12.03 om en helikopterstyrt på Hjerkinn skytebane, sier redningsleder i Hovedredningssentralen Sør-Norge, Owe Frøland til Dagbladet.

I en pressemelding fra Forsvarsbygg skriver de at helikopteret styrtet fra lav høyde rett etter avgang i Hjerkinn skytefelt på Dovre.

« I forbindelse med rutinemessig rekognosering av skytefeltet som en del av ryddingen og tilbakeføringen av det tidligere militære skytefeltet gikk helikopteret ned rett etter avgang i dag formiddag klokken 12. Årsaken til ulykken er ikke kjent.», står det i meldinga.

Det skal ha vært fem personer om bord i helikopteret. To skal ha blitt lettere skadd og tre kom fra ulykka uskadd. En av de tre passasjerene skal ha vært en ung gutt.

- Pilot og co-pilot er bevisste og lettere skadd. De tre som satt bak i helikopteret er uskadde, opplyser Hallgeir Haugen ved Gudbrandsdal politidistrikt til Dagbladet.

- Det var tre menn, en kvinne og en gutt om bord. De tre som satt bak, var tilsynelatende uskadd, sa  Hallgeir Haugen til NTB.

- Det er ikke fare for livet til noen av de skadde. De blir håndtert av helsepersonell på stedet, sier Frøland.

Innleid helikopter Helikopteret var innleid av Forsvarsbygg.

- Helikopteret var fra selskapet Pegasus, og har en flygekontrakt for å fly mannskaper og utstyr for Forsvaret, sier Haugen.

Det er ikke klart hva som forårsaket ulykka, men Haugen forteller at Havarikommisjonen rutinemessig er varsla.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer