Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Helikopterstyrten var ikke terror

Traff en kran og gikk ned midt i rushtrafikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To personer omkom og to ble skadd da et helikopter styrtet i sentrum av London i morgenrushet onsdag. Det virker ikke som om dette var terror, sier politiet.

Helikopteret styrtet nær en jernbanestasjon i sentrum av den britiske hovedstaden etter å ha truffet en kran.

- Ingenting tyder på at dette hadde noen forbindelse til terror, sier en talsmann for antiterrorenheten ved London-politiet.

Politiet opplyser videre at to personer omkom, men det er uklart om det dreier seg folk som var om bord i helikopteret eller folk på gata. Flere medier har tidligere meldt at det kun var én person om bord i helikopteret.

Ytterligere to personer er brakt til sykehus, men skadeomfanget er ikke kjent.

Flammer og røyk Bilder fra stedet viser flammer og svart røyk som stiger opp fra området. Ambulanser, politi og over 60 brannmenn kom raskt til stedet.

- Det var ganske mye flammer og en stor røyksky. Det skjedde ikke på veien, men i et byggeområde hvor de jobber med det nye Nine Elms-området, sier Quinn Murray som var vitne til styrten, til BBC.

På gaten ligger det vrakrester som brenner, viser TV-bilder.

- Kranen står usikkert Brannvesenet mottok tidlig en rekke meldinger om at et helikopter hadde truffet en kran i Vauxhall sør i London. To biler skal ha blitt involvert og kan ha blitt truffet av kranen, ifølge London Evening Standard.

Kranen som tidligere sto over en bygning i området, henger nå ned langs siden av bygget, ifølge tidligere BBC-producer Paul Ferguson. Kranen er nå i en posisjon som ikke er spesielt trygg, ifølge brannmannskaper.

Bygget skal være ett av de høyeste i byen, ifølge CNN.

Trafikk stanset Wandsworth Road nær stasjonen Vauxhall i den britiske hovedstaden er blitt stengt. Også tog- og T-banetrafikken der er stanset. Området ligger på sørbredden av Themsen.

De første meldingene om styrten kom inn rundt klokka 9 norsk tid onsdag. Det skal ha vært mye tåke i området, men årsaken til hendelsen var ikke umiddelbart kjent.

Ved London City Airport i Docklands var det flere forsinkelser tidlig om morgenen på grunn av dårlig sikt, skriver Sky News.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!