Helikopterulykken skremmer norske oljearbeidere

- Uakseptabelt.

ET SLIKT HELIKOPTER STYRTET I DAG. Ulykken gjør oljearbeidere redde. Foto: Scanpix
ET SLIKT HELIKOPTER STYRTET I DAG. Ulykken gjør oljearbeidere redde. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Helikopterulykker tilknyttet offshorebransjen skremmer oljearbeiderne. - Dette er uakseptabelt, sier Martin Steen i Fagforbundet for industri og energi.

Et helikopter på vei fra en oljeplattform på britisk sokkel i Nordsjøen styrtet onsdag ettermiddag med 16 personer om bord. Ulykken er den tredje og mest alvorlige i en rekke av ulykker og nesten-ulykker tilknyttet offshoretransporten de siste månedene.

- Jeg blir bekymret. Det er urovekkende og bekymringsfullt at vi har flere ulykker på så kort tid. Sikkerheten når det gjelder transporten til og fra jobb må være i høysetet, sier informasjonssjef Steen til NTB.

- Det er totalt uakseptabelt at det skjer ulykker til og fra jobb, understreker han.

Helikopteret som styrtet i Nordsjøen onsdag, var av typen Super Puma. Tidligere i år måtte en nyere modell av det samme helikopteret nødlande med 18 personer om bord.

Det norske selskapet Helikopterservice benytter helikoptertypen som styrtet onsdag.

- Vi er trygge på helikopteret. Vi har erfaring med denne typen og det er et trygt helikopter. Man blir alltid bekymret når det er ulykker, men vi setter ingen helikoptre på bakken, sier selskapets administrerende direktør Tore Villard til NTB.

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer